|
| Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. | |
| | Autorius | Pranešimas |
---|
Gint. Direktorė
Pranešimų skaičius : 347 Join date : 2011-08-29 Miestas : Vilnius.
| Temos pavadinimas: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 08, 2011 4:07 pm | |
| Kadangi taip ir nesulaukėm Hornos rašinio, o uždelst varžybas nesinori, skelbiu Parabolės kieminių konkūro varžybų balsavimą. Balsuoti privalo visi dalyviai. Vertinam teisingai, sąžiningai.
BALSAVIMO BLANKAS:
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas. 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos. 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas. 4) Bendras rašinio balas (vedam vidurkį).
RAŠINIAI:
Elektra ir Tipperary. Po gana ilgos pertraukos vėl sėdžiu išblizgintame, varžyboms skirtame balne. Viskas nepriekaištinga: mano apranga, inventorius, žirgas. Atsigręžiu ir vis dar su abejone akyse pažvelgiu į Eglę. Grūmė mirkteli viena akute ir iškelia nykštį į viršų. Ji tiki, kad sugebėsiu. Širmis ramiai kramtydamas žąslus tiki, kad sugebėsim. Bet aš netikiu. Pasilenkiu ir paglostau Tipperario kaklą. Jis jaučia, kokia esu įsitempus. Žinau tai. Mudu jau suaugome kartu ir kiekvieną kartą, kai joju juo, jaučiu tik begalinį ir abipusį pasitikėjimą. Paraginu baltąjį velniuką blauzda ir mudu ramia zovada pajudame į aikštelę. Apzovaduojame aplink aikštelę. Užmetu akį į kliūtis. Neatrodo labai sunkios. Tipperary tiesiog spinduliuoja energiją ir tai priverčia mane šyptelėti. Suimu pavaduką kiek tvirčiau ir sulėtiname iki ristelės. Sustoju, pasiimu už šalmo snapo ir linkteliu. Pasigirsta gongas ir paraginu savo gražuolį blauzdomis. Vidinę koją pritraukdama arčiau pavaržos lengvai paspaudžiu, vienu metu atitraukdama išorinę koją ir širmis energingai pradeda zovaduot iš dešinės kojos. Pajudame link pirmosios statmenos. Tipp atsispiria nuo žemės, tvarkingai po savimi sulenkdamas priekines kojas. Aš kilsteliu iš balno, keliais remdamasi į jį. Švelniai nusileidžiame ant žemės. Sėdžiu tiesi tarsi mano tėtis būtų įvykdęs grasinimą ir pririšęs man prie nugaros lentą. Kulnus nuleidus, rankas laikau prie savęs. Atmintyje vis iškyla vaizdai, kai koks nors raitelis jojant kartu vis numeta pastabą, o aš visomis išgalėmis stengiuosi taisytis. Dabar tik didelį ačiū galiu jiems pasakyti ir paprašyti, kad mokytų dar ir dar. Paraginu žirgą ir mudu padarome švelnų posūkį į kairę. Paspartiname tempą ir kylame virš antros statmenos. Iš visų jėgų stengiuosi neužgriūti ant širmio kaklo. Nusileidžiame. Pasitikėjimas grįžo ir imu tikėti, kad pasirodysime neblogai. Veide ėmė žaisti šypsena, o mintyse suskambo daina, kurios metu dingsta visos mintys. Įtempiu kairį pavaduką ir paraginu išorine koja, vidinę priglausdama. Padarome puslankį ir zovaduojam link lygiagrečių. Neskubinu Tipperario, leidžiu jam pasirinkti tempą pačiam. Tik jau priartėjus prie kliūties, spusteliu blauzda ir mudu vienu metu pakylame. Vos jo priekinėms kanopoms palietus žemę, darome staigų pusvoltį į dešinę ir nelėtindami kylame virš statmenos. Pakylu iš balno, duodama žirgui daugiau pavadžio. Staiga žybtelėjo prisiminimas, kai kartu su savo šokių vadove stebėjome konkūro varžybas. Vos raiteliui pakilus iš balno ir atstačius subinę, ji sušuko "šakniiis!!". Tai lindy hopo pozą, kai sulenki kelius ir nežymiai atstatai minkštąją. Kietas nusileidimas ant žemės pabudino mane iš prisiminimų ir padėjus savo šikamąją atgal į balną, nusijuokiau balsu. Širmis pajuto, kaip pagerėjo mano nuotaika ir tas jauduliukas pabėgo. Susikaupiau ir paaktyvinau tempą. Baltasis pasiutėlis galingai atsispyręs nuo žemės, pakilo virš 1m lygiagrečių. Blauzda nurodau ant kurios kojos reiks leistis. Du tempai ir šokame virš statmenos. Duodu širmiui pavadžio kiek šis manęs paprašo ir nusileidžiame ant dešinės kojos. Iki kitų lygiagrečių kiek didesnis tarpelis. Energingai priartėjame prie jų ir visiškai be vargo įveikiame šią kliūtį. Nusileidus ant žemės, neleidžiu jam atsipalaiduoti ir įtemdama dešinį pavaduko šoną, paraginu jį išorine koja. Širmukas dailiai išsilenkia į dešinę. Susukame tokį nepilną voltą ir jo pasirinktu tempu artėjam prie statmenos. Pakeliu savo šikniuką iš balno ir stebiu kliūtelę po mumis. Lengvas posūkis į kairę ir judam krutam link dar vienos statmenos. Širmis dailiai išlenkia savo kaklą, o aš iš visų jėgų stengiuosi neapsunkinti jam šuolio. Nusileidžiame ant žemės ir tolygiai, neskubėdami užeinam, virš kitos kliūties. Tipperary pareikalauja daugiau pavadžio, duodu kiek įmanoma. Po kliūties, greitai sugrąžinu rankas ir įsėdu kuo giliau į balną. Paploju per jo baltą, šiltą kaklą, pagirdama jį. Tačiau lyg perkūnas iš giedro dangau nusileidžia man dar nematyta kliūtis. "Vėduoklė? What na?" Loginis mąstymas sako paragint Tipp dešiniau, prie siauresniojo kampo, tačiau širmis manęs visiškai neklauso ir kyla virš kliūties taip kaip patogu jam. Su galine kanopa kiek priliečiam kartį, bet ačiū fortūnai, nors minutei nerodančiai mums savo užpakalio. Karties nemetam. Daug lengviau atsikvepiu žinodama, kad baigėm maršrutą be metimų. Pristabdau prunkščiantį gražuolį iki risčios ir imu jį glostyti. Žirgas tankiai kvėpuodamas tik pakarpė ausimis. Nurisčiuojame prie Eglės. Ji šypsosi: -Juk sakiau, kad viskas baigsis gerai. O man galvoje vis dar skamba ta daina...
And you never say "hey" or remember my name And it's probably 'cause you think you're cooler than me
Fruttela su Checkmate. Migla, ankstus rytas. Diena tokia blyški, jog saulė tik pro tarpučius baltų debesų, nudažiusių dangų, švysteli. O aš… aš vėl čia, su gražia varžybine apranga, stovyniuoju šalia nuostabiausio savo draugo. Mano startai su širmeliu baigėsi, užtruko ir nemažas atostogų laikotarpis, ir štai, vėl aš čia, vėl su tuo pačiu jauduliuku, tik dabar jau greta nerimauja ne širmis, o aukštasis bėris - Checkmate. Nieko nelaukdama, užšoku ant nekantriojo žirgelio, patapšnoju per kaklą ir sutelkiu mintis į šiandienos darbą. Žinoma, toks aukštis kumeliui tik pasispirginimas, vaikų žaidimas, tačiau juk to pakanka pirmosioms mudviejų varžyboms, o ypač po tokios didelės mano pertraukos.. Tvirtai apsikabinu žirgą keliais ir tą pačią akimirką pastebiu pastatytas jo ausis, išsitiesimą, susitelkimą. Pasitrumpinu pavadžius ir paraginu Checkį į priekį, nuskamba skardus balsas - "Į aikštę kviečiami Frutella ir jos nuosavas Hanoverių veislės eržilas Checkmate" - Įšuoliuojame į aikštę, kurią, nors ir tūkstantį kartų regėtą, vėl aprodau žirgui. Ausyse nebesigirdi nieko, nei muzikos, nei žmonių ovacijų - visiškai nieko. "Girdisi tik rudeniškos spalvos, paukščiukų giesmės pasislepia labai labai.." Lemtingas momentas, nusišypsau, nes po savimi jaučiu visiškai atsipalaidavusį ir tik laimėti nusiteikusį žirgą. Pasisveikinu su teisėjais, nuskamba gongas. Žirgo net nereikia raginti, jis jau pats žino veiksmų seką. Kylame į zovadėlę, nejučiom kertame starto liniją, baigiu kilnotis ir įsėdu į minkštą balną taip giliai, jog, atrodo, jaučiu ką tik užkurto žirgo variklio burzgimą. Tolygiai judame į pirmąją kliūtį - statmeną. Ji neaukšta, vos 85cm, tad Checkis niekur neskuba, juda ritmingai, tarsi eilinėje treniruotėje. Peršokam kliūtelę, "nulipam" ant kairės kojos, šiek tiek prasiplatinam ir susikoncentruojame ties antrąja statmena, kurią, vos likus tempams, prisijojam ir įveikiam be jokių priekaištų. Darom lygų pusvoltį į kairę ir kylam ties lygiagretėmis. Aš, žinoma, kylu kartu su žirgu, kiek galėdama labiau leisdama rankas žemyn ir visiškai jam netrukdydama. Nusileidžiame ant dešinės kojos, išoriniu pavadžiu suku žirgą į dešinę, vidiniu – traukiu į tą pačią pusę, o kad greičiau išlinktumėm, dar ir blauzdelės pridedu. Manevras pavyksta puikiai, Checkis tarsi "unguriukas" rangosi tarp kliūčių. Mūsų žvilgsniai sustingę ties ketvirtąja kliūtele, tempas, šuolis,... ir viskas. "Taip mes išliejame ir parodome save, tai mūsų gyvenimo dalis - konkūras" mintyse spėja žybtelėti žodžiai, prieš metantis į dešinę pusę ir imant statmenai judėti link trijų dalių sistemos. Kadangi truputį paleidau bėrį, po to vėl prisiėmiau, šis susitrypė, šoko iš artimo, vos galinėmis kojomis nekabinęs lygiagretaičių, bet šiaip ne taip iššokam, tempas, blauzda ir dar vienas šuolis. Liko trečioji kliūtis, įnirtingai judame link jos, geri keturi tempai ir mes vėl kylame. Dešine koja liečiame žemę pirmiausia, kartu su ja grįžtu į balną ir sukame pusvoltį dešinėn. Spyruokliuojame link šeštosios kliūties, grakščiai kaip niekados įveikiame ją, išdygusią skersai mūsų kelio. Dar viena kliūtis liko už mūsų, o priekyje – vos keletas. Beliko tik tiek, ir mes – čempionai, nesvarbu, ar visiems, ar tik patys sau. Juk ne rezultatas svarbu, o pasitikėjimas ir noras šokti, o visa kita – savo laiku. Tiesiai atvedu prie dar vienos sistemos pirmosios kliūties - statmenos. Likus dviem tempams, guldau rankas ant kaklo ir spaudžiu kojomis, Checkis kyla su zapaške, išmesdamas mane į viršų, tačiau spėju susigaudyti, įsėdu į balną, vos keli tempai - ir lygiagretės, kurias taip pat netrukus pamirštame. Paskutinė kliūtis - vėduoklė, link kurios žirgas pasileidžia ožiukais. Praplatinu Checkmate, kad nerastų laiko žaisti, taip dar ir laiko sutaupome. Atskaičiuoju gerus bei plačius tempus, duodu žirgui erdvės, ir viskas... kylame. Atiduodu jam viską, ko tik prireikia, juk jis - mano čempionas, kuriam NIEKO negaila, NIEKO. Kertame finišo liniją, pasigirsta žiūrovų ovacijos, krentantys nuo medžių lapai, pragysta paukščiai, o visos kartys tingiai guli savo vietose... Ploju žirgui per kaklą, širdis užsipildo džiaugsmu. Checkio karčiuose įstrigęs lapelis, nudažytas įvairiausiomis spalvomis paties Rudens.
Chanzy ir Argentum Midnight. Kaip keista ir vėl į pasaulį žvelgti dviejų nakties juodumo ausų įrėmintame plotelyje. Ir kaip nuostabu, išties.. . Truputį pasvajojusi, tylaus Argentum prunkštelėjimo esu sugrąžinama į realybę, kurioje – mudviejų startas, pirmas po šitokios pertraukos nuo varžybų, nuo buvimo drauge. Jaučiu abiejų nerimą, virpuliuką ir tikėjimąsi, kad viskas viskas bus gerai. Pasigirsta tylus varpelis, ir aš, ištiesusi nugarą ir tvirčiau pasiėmusi pavaduką, paraginu žirgą aikštės link. Jojant pro šalį, sužiūriu kliūtis dar sykelį, ir sustojame priešais teisėjus – atiduodame pagarbą, visiškai nuščiuvę laukiame leidimo pradėti. Atrodo, po amžinybės jis gautas, ir, energingai sudirbusi blauzda, keliu Argentum į zovadą. Kertame starto liniją ir ima suktis mechanizmas, vedantis mudu tik į priekį. Iš pradžių kiek prisibijodama, skaičiuoju taktus ir, likus trims iki pirmosios statmenukės, drąsiai suraginu žirgą. Šis kyla neapskaičiavęs taško, visiškai nevykusiai ir negražiai, būtent todėl pasigirsta skardus kanopų atsimušimas į kartį. Mūsų laimei, ji išlieka vietoje, tačiau nusileidus tenka pakovoti su žirgu, kol pagaliau pavyksta tinkamai įvesti jį į antrąją kliūtį, kuri vėl peršokama visiškai nesėkmingai – su dar vienu barškinimu. Supykusi ant savęs, tvirtai suimu pavaduką ir pusvoltį iki lygiagrečių susuku kone idealiai. Viską iki smulkmenų sudėlioju Argui, ir šį kartą galiu didžiuotis pirmąja tikrai gražiai peršokta šios dienos kliūtimi. Dar būnant ore, sukeičiu žirgo kojas, ir, nusileidus, iškart galime sukti link ketvirtosios statmenos. Pagaliau pajuntu, jog imame atsipalaiduoti, ir atiduodu žirgui prašomo pavaduko dalį -ir nepasigailiu. Dailiai perskriejame 95 centimetrų statmeną, dar dailiau nusileidžiame ir kartu su vėju šuoliuojame sistemos link. Šiek tiek sudirbu išorine blauzda bei vidiniu pavaduku, krypteldama gražuolį dešinėn, ir dėl viso pikto suraginu prieš pat šuolį kulnu. Kylu aukštyn, paduodama pavadį į priekį, leidžiuosi jį prisiimdama, vėl suraginu, kylu, paduodu, grįžtu, du taktai ramybės, kilimas, nusileidimas – ir žemė. Tyliai šypsausi iš begalinės laimės, kad įveikėme kone sunkiausią maršruto dalį, ir vedu juodį vis tolyn ir tolyn. Pajutusi, jog šis jau truputį prisnūdo, suraginu blauzda ir prieš akis kyšteliu stekutį – ir žirgas ima lėkti tikrai greičiau nei norėtųsi. Tačiau laiko stabdyti nebėra, tenka tik vesti jį dešiniau, išlyginti ir kelti šuoliui per 90 centimetrų statmeną. Viskas lyg ir pavyksta, turint omenyje tempą, tačiau nusileidžiame kietokai. Vėl tvirčiau suimu pavaduką į delnus, griežčiau dirbu blauzda sukdama Argentum lanku kairėn ir ruošdama šuoliui. Jautriai reaguoju į žirgo elgseną ir pajutusi, kaip labai jis ima traukti į kliūtį, akimirksniu sužaidžiu ir leidžiu šokti – nes būtent to ir reikėjo. Energingai įveikiame tokio paties aukščio kaip ir jau pamirštoji statmeną, sekundėlę ruošiamės šuoliui per lygiagretes ir, tarsi iš inercijos, peršokame jas. Šuolio metu priglundu prie žirgo kaklo ir nukreipiu žvilgsnį žemyn, kur juoduoja tobulai surinktos kojytės. Tą akimirką suprantu, kad šis žirgas tiesiog negali nuvilti – ir tiesiog aš dar per mažai juo pasitikiu. Ir nusprendžiu rizikuoti. Priekinėms žirgo kanopoms dusliai atsimušus į žemę, į savo rankas pasiimu kur kas mažiau pavaduko ir valdžios, todėl Argentum gauna teisę lėkti – ir ja pasinaudoja. Ausyse jaučiu švilpiantį vėją, minimaliai vairuoju eržilą link paskutinės kliūties, turėsiančios truputį atgaivinti mus nuo vėjo ir pakylėti link dangaus. Ir mudu kylame. Kylame tarsi ant sparnų, ligi pat rudeninės saulės --- ir grįžtame. Linksmais ožiukais, palydimi žiūrovų plojimų, išsišiepę ir patys laimingiausi pasaulyje – paliekame aikštę, kurioje ir vėl buvome vienas. Ir buvome danguje.
kammi. ir Kalaska de Semilly. Po pažaščia laikydama šalmą atvarau pas savo groži ir kiek pastoviu laukdama kol grūmė Ieva supins kelias paskutines kasytes. Baigusi ji atsistoja šalia manęs ir abi įsispoksom į ramiai sau rupšnojanti morką ir nieko neįtarianti Kalį. -Gražus eržilas,-Prataria Ieva. -Nuostabus,-Pritariu ir palinksėjusi galvą šypteliu,-O kaip aš atrodau?-Pasisukioju prieš Ieva su varžybine apranga ir nervingai sukikenu. -Puikiai,-Nusišypso Ieva ir vėl meta žvilgsnį į sušukuota,pilnai išvalyta ir pabalnota Kalį,-Tai sėkmės jums,-Nuoširdžiai nusišypso atsisukusi į mane. -Dėkui,mums jos prireiks,-Atsidūstu. -Iki,-Pamoja man Ieva ir nužingsniuoja arklidžių taku. -Iki,-Pamoju ir aš ,tuomet įeinu į gardą. Širdis daužosi,net ausyse tvinksi,kinkos dreba ir šiaip jaučiuosi lyg dalyvausime ne kieminėse konkūro varžybose ,o kokiose pasaulinėse. Bandydama nusiraminti,apglėbiu eržilo kaklą ir šiltai kvėpuoju į jo minkšta ir švelnų kailiuką. Tai padeda,netrukus širdis aprimsta,o kojos ima tvirčiau mane laikyti. -Viskas bus gerai,-Labiau sau nei Kaliui sušnabždu į jo kaklą ir pakeliu galvą. Galiausiai užsidedu šalmą. Atidarau gardo dureles ir išsivedu savo sartį. Žmogaus ir žirgo duetas pajuda į savo pirmąsias varžybas, palinkėkite jiems sėkmės.
Su Kalaska lėtu žingsniu einame takeliu link aikštės. Ateiname gana ankstokai,patikėkite tikrai ne specialiai tiesiog kai jaudinuosi niekada nežiūriu į laikrodį... Pasivedėju eržilą atokiau nuo pasiruošimo varžyboms šurmuliuko ir radusi tinkama viečiukę paploju savo gražuoliui per kaklą ,tuomet išsitraukiu kilpas ir pasišokėjusi užsiropščiu žirgui ant nugaros. Prisiveržiu pavaržą, pasitvarkau pavadukus ir pakeliu sartį į risčia. Rankos šiek tiek dreba iš jaudulio ,tačiau stengiuosi susikaupti ir susitelkti ties šia akimirka,risčioje apsukam kelis voltus,Kalis jaučiantis jog esu susikaupusi dirba gražiai ir be jokių ožių. Tai jaučiant mano širdis truputi palengvėja tuo pačiu pakeldama mano nuotaiką. Dar padarom keletą lenkimų į abi puses,parisnojam ratą ir susitabdom žingsniui. Truputi pažingsniuojam,tuomet netempdami gumos kylam zovadon. Zovadoi perlipam per keletą kryžiukų ir šiaip kliūtelių kokios čia sustatytos. Galiausiai pagiriu savo gražuoli ir sustabdžiusi duodu laisvą pavadį , šitaip ir sukiojames laukdami savo eilės. Stebiu visus dalyvius,galvoje žymiuosi jų klaidas ,primindama sau ko daryti negalima ir po kokių trejų dalyvių jau amintinai moku visą maršrutą ,bei jo įveikimo planą. -O dabar pasirodo raitelė kammi su savo žirgu Kalaska de semilly,-Nuskamba pranešėjo balsas priverčiantis manę krūptelėti. Giliai įkvepiu ir pasiėmusi pavadukus sau , paraginu Kalį link aikštės. Visa drebu, tačiau stengiuosi to neparodyti ir pasuku Kalį link teisėjų tribūnos. Mandagiai pasisveikinu ir laukiu signalo. Štai jis,pasikeliu Kalaska zovadon ir lengvai apzovaduojam ratuką,antras signalas. Pasuku eržilą link pirmosios kliūties,statmenos. Prisišlieju prie Kalio kaklo ir lengvai jį kilsteliu,šokam ir visai gražiai peršokam,taigi pradžia gera. Susikaupusi kiek tik tai pavyksta paraginu Kalį link iš akių nepaleistos antrosios kliūties dar vienos statmenos, spusteliu blauzda ir pasuku žirgą šonan link kliūties. Šokam ir per šią,jaučiu jog Kalis dirba nepriekaištingai. Eržilo kanopoms dunkstelėjus žemėn kulnais paraginu jį prie trečiosios kliūties - lygiagrečių. Pakeliui prie jų padarome staigu posūkį tačiau aš gan gerai išsilaikau ir štai mes jau prie pat kliūties. Giliai įkvepiu ir šokam. Kalis deda galinga atsispyrimą ir tik mano kelių dėka neišskrendu iš balno. -Ramiau,-Pro sukastus dantis švelniai sumurmu ir mes keliaujam toliau. O toliau ir vėl statmena ,aukšta statmena. Kelyje ir vėl staigus posūkis, sartis pasvyra šonan ,tačiau išsilaikom ir mes jau prie kliūties. Šokam ir peršokom,negaliu patikėti šitokia mūsų sėkme širdis daužosi it pašėlusi ,tačiau pagyrimams mano turtui nėra laiko. Vėliau,vėliau nes dabar mes skubame prie penktosios kliūties - lygiagrečių. Aukštų lygiagrečių. Susikaupiu kiek galiu švelniai pasisukam ir kulnais paraginu Kalį,spėjam gerai įsibėgėti ir šokam. Eržilo kanopoms dunkstelėjus žemėn aš akimirką gerai įsiklausau ,tačiau be savo širdies plakimo ir palaikymo šūksnių iš auditorijos daugiau nieko neišgirstu. Pavyko,nenumetėm! spėju pagalvoti judant prie statmenos. Kadangi ji prie pat daugiau galvoti nėra laiko, šokam. Šita taip pat peršokam sėkmingai,ir aš suprantu jog myliu savo Kalį labiau už viską... Trokštu jį pagirti,trokštu jį išbučiuoti,trokštu išplekšnoti visą jo kaklą ir sušerti visą karutį morkų,tačiau to laiko kaip nėra taip nėra. Netrukus šokam per lygiagretės,kadangi abu esam susikaupia peršokam ir šias ,tačiau galvoti apie ką nors kitą laiko jau nebeturim nes dedam staigų voltą,Kalis pasvyra šonan ,tačiau laikausi kiek galiu,išsilaikyt išsilaikau tačiau netrukus po tokio super duper volto šokam statmeną ir šokant pajaučiu kaip žirgo kanopos užkliudo kartį,o ji su dusliu garsu nukrenta ant žemės. Nekreipiu dėmesio ir mes judam toliau prie kitos statmenos,pastebiu jog Kalaskos kaklas visas blizga nuo prakaito. Jau tuoi pamanau Jau greit viską baigsim... Darom posūki ir atsiduriam prie devintosios kliūties - dar vienos statmenos. Šokam,prisiploju prie Kalio kaklo ir šiek tiek šoktelėju iš balno nuo jo atsispyrimo , tačiau nusileidus suprantu jog peršokom puikiai ir štai mes jau judam prie priešpaskutinės kliūties. Lygiagretės. Šokam per 95cm. Susitelkiu tik į tai jog finišas jau visiškai prie pat ir paraginu Kalį. Peršokus judam toliau,net nesiklausau ar kartis nukrito, ar yra savo vietoje. Svarbiausia jog finišas jau nebetoli. Paskutinė kliūtis. Vėduoklė. Nauja ir šokta vos karta per treniruote. Aukšta. Giliai įkvepiu man nesvarbu kas bus dar spėju pagalvoti kai Kalis galingai atsispiria ir šoką. Dar spėju išgirsti kai jo kanopos lyg gražiausia pasaulio muzika dunksteli žemėn,dar spėju pajusti kai laikas vėl eina nes jis buvo sustojęs,dar spėju išgirsti aplodismentus kurie mano širdį priverčia plakti kitu ritmu. Tesuspėju tik tiek kai mes kertam finišą. Sustabdau Kalį ir jį apsikabinu. -Tu.Geriausias!!-Šūkteliu jam į kaklą ir laiminga nušoku nuo sarčio. Netrukus prie manęs pribėga Ieva. -Pasirodėt puikiai,-Sušunka ir apsikabina pirmiausia mane poto Kalį. -Būk gerutė pavedžiok jį ,o poto nuvesk į ganykla,okė? -Žinoma,-Nusišypso ji paplekšnojusi Kalaskai per kaklą uždeda jam kantarą ,bei prisega leicą. -Eime čempione,-Nusijuokia ji ir nusiveda mano čempioną. Nežinia ar mes laimėjome,bet mano širdyje jis visuomet bus čempionas. Visada.
Gint. su Peppermill. Po kelių išjodinėjimo varžybų, metas parodyti savo sugebėjimus ir konkūro srityje. Tad štai, šiandien, sėdžiu ant savojo gražuolio Peppermill ir laukiu mūsų starto. Teisėjui mus pakvietus, spusteliu eržilo šonus blauzdom, pakilus zovadon judam iki aikštės centro. Sustabdau žirgą, nulenkiu galvą, atiduodama pagarbą teisėjams. Gavus leidimą tęsti, vėl paraginu Peppermill į zovadą. Prisiimu daugiau pavadžio, įsėdu balnan, vis patikrinu kontaktą. Apjojus vėduoklę, priešais akis matom pirmąją maršruto kliūtį - statmeną. Giliai įsėdu balnan, vis sudirbu pavadžiu, kad žirgas neįsibėgėtų, ir mintyse skaičiuoju tempus. Išlaikau gerą blauzdą, kad žirgas nenubėgtų, ir laiku pakylu iš balno, atiduodama pavadį. Atgal į balną sugrįžtu minkštai, jau įsibėgėjusį bėrį stabdau keliais, dar truputį prisimu pavaduko - atkarpa nuo pirmosios iki antrosios kliūties pakankamai ilga, kad žirgas galėtų įsilėkt, turint omeny, jog Peppermill tai labai mėgsta. Visdėlto išlaikau gerą kontaktą ir antrąją statmeną užeinam neįsilėkę, gan ramiu tempu. Pakylu iš balno atiduodama pavadį žirgui, kurio jis dabar labai užsiplėšė, ištiesdamas savo ilgą kaklą visu gražumu. Pepper gražiai surenka kojeles, bet kaklą taip ir palieka pilnai ištiestą. Grįžtu į balną gan kietokai, iškart susirenku galvą ir atgaunu kontaktą - norint tiesiai užeit į trečiąją kliūtį, reik pasistengt. Nusivedu žirgą kiek toliau, padarom gražų puslankį, ir likus vos keliems tempams ištiesinu žirgą. Įsėdu balnan, raginu, bet netrukus pakylu iš balno ir laukiu galingo spyrio galinėmis Pepper kojomis į žemę. Kaip visad per visas konkūro treniruotes, Peppermill paskaldo tokių atsispyrimų, jog vos išsilaikai balne. Šis šuolis - ne išimtis, kad ir kokio apgailėtino aukščio atrodo ta kliūtelė. Grįžus balnan, leidžiu žirgui kiek pabėgėt į priekį, tada, užapvalindami kampą sukam dešinėn, ir ištiesinu žirgą prieš ketvirtąją maršruto kliūtį - statmeną. Be didelių pastangų įveikus ją, kelis kartus sudirbu pavaduku, giliai įsėdu balnan, tad žirgas automatiškai pristabdo. Visdėlto išlaikydami gerą tempą, užeinam pirmąsias sistemos lygiagretes, po vieno tempo seka statmena, po dviejų - dar vienos lygiagretės, šįkart mažesnės, nei pirmosios. Vėl, užapvalindami kampą sukam dešinėn, prajojam pro sistemos tarpelį ir judam link šeštosios kliūties, statmenos. Peppermill jau šnopuoja, bet išlieka atsipalaidavęs. Per visą maršrutą Pepper gerai atsiliepia į mano komandas, nors treniruotėse pavyzdingu elgesiu nepasižymi. Sukaupus paskutines jėgas trim paskutiniom maršruto kliūtim, užeinam ant statmenos, po kurios seka kone metro lygiagretės. Ir ... belieka paskutinė, mums sunkiausioji maršruto kliūtis. Gal kitiems ji ir neatrodo tokia baisi, bet mums, per mano kvailumą niekad nešokus vėduoklės, atrodo gan baisiai. Nepaisant mano baimių, Peppermill plačiai zovaduoja į kliūtį net neabejodamas savimi, tad nuviju visas blogas mintis šalin ir tvarkingai užeinam kliūtį. Peppermill atsispiriai itin galingai, tad vos neišvirstu iš balno, bet spėju laiku dar stipriau įsitvert balną keliais. Atiduodu tiek pavadžio, kiek prašo žirgas, ir ... minkštai sugrįžtu balnan. Širdį aplieja neapsakomas džiaugsmas, veidą - nuostaba, bei šypsena, nedingsianti matyt dar visą mėnesį. Atidavus visą pavadį, Pepper dar zovaduojant, kelis kartus paploju bėriui per kaklą, o šiam sustojus, apsikabinu. Eilinė džiaugsmo valandėlė, apimanti kiekvieną raitelį po varžybų, bet man ši - ypatinga. Pirmasios konkūro varžybos šiame žirgyne, pirmasis mano TIKRAS konkūrinis žirgas, sužadinęs didelį norą išlįsti į konkūro aikštę. Sužadinęs tokį didelį norą išjoti iš jos lyg nugalėtojams, kaip ir priklauso tikram duetui.
Paulla. ir Coester. Išaušo paslaptingas ir labai spalvotas rytas. Švelnus rudens vėjelis pakelia nuo žemės nukritusius medžių spalvotus lapus. Paleidus pavaduką apsitvarkau savo švarką, susitvarkau baltas pirštinaites ir pasilenkiu prie Coester kaklo. Didžiulis šurmulys apgaubia mus, bet mes bandome įsiklausyti į gamtos muziką, kuri užmigs po kelių mėnesių ilgam žiemos miegui. Papliaukšiu baltukui per kaklą ir pakedenu karčius. Tuo metu nerimas įsiveržia į mano širdelę, didelis jaudulys ir mintys perskrieja kaip per „paskutinę“ gyvenimo minutę. Visos mintys palieka mane, o galvoje atrodo lyg būtų juoda dėmė. Apie nieką nagalvoju tik pašnibždomis padrąsinu savo gražuolį, kuriam tikrai ne pirmos varžybos, bet mūsų duetui tikrai pirmosios. Išgirdus komentatoriaus kvietimą į aikštę įžingsniuojame į ją su viltimi ir tikimės tikrai gerų rezultatų, tuo tarpu kol mus pristato žiūrovams aš pasikartoju maršrutą, ir pasitrumpinus pavaduką paglostau Coester. Atiduodu pagarbą ištiesdama dešinę ranką į šoną ir linktelėdama galva, suskamba gongas, ir pasikeliame į zovadą. Pusę aikštės apzovaduoju lauko zovadėle, prieš kampą jau sėdu į balną ir žiūriu į artėjančią pirmą kliūtį, atstumas tinka, todėl ramiai išsėdžiu iki galo, stengiuos nesukristi prieš šuolį į priekį, ir sėdėt tiesiai. Šuolio metu atiduodu eržilui pavaduką kiek jis paprašo. Peršokus statmenėlę paraginu žirgą blauzda į priekį, kad būtų normali distancija iki antrosios kliūties. Coester blauzdomis palydžiu iki pat antros kliūties. Iškart po kliūties sėdu į balną, nes posūkiai šiek tiek aštroki, reikia daug tikslumo. Posūkyje jau spaudžiu aktyviau blauzda ir vos spėjus įsėst į balną mes jau pakylame virš trečiosios kliūties, už savęs palikdami rudeniškomis spalvomis nuspalvotas kliūtis. Nusileidus ant žemės įsėdu vėl į balną, ir paglostau gražuolio kaklą, atsitiesiu atgal. Išvydus jog atstumas artimas šiekt tiek pradedu žirgą imti „ant savęs“. Kadangi dar Coester šiek tiek patraukia, į statmenėlę kylame iš arti. Peršokus kliūtį pasitrumpinu pavadį ir padrąsinu Coester blauzda, likus keliems tempams įsėdu į balną, ir stekučio pakutenimo pagalba per petį, peršokame sistemos A dalį, sąryšio viduryje paraginu stipriai šmikį blauzdomis, kad nesugalvotų stoti. Įveikus sistemos antrąją dalį dar kartelį stipriai užspaudžiu eržilą blauzdomis, atsitiesiu atgal į balną ir ramiai išsėdžiu iki paskutinės minutės. Sistema įveikta, todėl galima šiek tiek atsipūsti ir žiūrėti į priekį. Baltukas prunkščia ir stengesi iš paskutiniųjų, nuo išorinės blauzdos susisukame į mažą voltuką. Ramiu, tolygiu tempu atvedu žirgą į statmeną, prieš pat šuolį paspaudžiu jo šonus blauzdomis, kad nepakibtų virš kliūties ir aš neatsirasčiau ant kaklo. Po šeštosios kliūties judame kiek energingiau, nes laikas eina. Prieš sistemos A dalį atsipalaiduodama įsėdu į balną ir šuolio metu atiduodu jam pavaduką, prieš B dalį tai pat nepasimetu, ir blauzdomis palydžiu jį iki kliūties. Likus paskutinei kliūčiai pasiduodu norui laimėti, rizikuoti. Išlaikydama išorinį pavadį užspaudžiu Coester blauzda. Eržilas noriai pajuda į priekį ir pamatęs, kad prieš jį stovi veduoklė gerokai patraukia, bet kadangi atstumas gaunasi pakankamai geras, einu kartu su juo. Netikėtai eržilas atsispiria galinėmis kojomis nuo žemės ir mes perskriejame per kliūtį. Išgirdus aplodismentus pagiriu baltuką ir atidavus pavaduką paliekame aikštę: - Didžiuojuosi tavimi, Coester!
Slaptukė ir Chacco - Blue. Galiausiai atėjo ta diena, kurios aš su Chacco - Blue taip laukiau . Įžingsnuojam į aikštę , tyla aplinkui mus priverčia dar labiau jaudintis, nei prieš tai . Pasisveikinu su teisėjais ir po kelių sekundžiu išgirstu leidimą pradėti .Paskatinu žirgą riščia , pradedama gan greitai riščuoti , galiausiai paskatinu jį zovada . Kastratas tyliai prunkšteli ir pradeda zovaduoti . Drebu kaip drebulės lapeliai iš tos baimės . Galiausiai lengvai pasuku žirgą link pirmos satmenos . Atrodo laikas sustojo ir mes taip lėtai judam , bet ne- Chacco atsispyrė kanopomis nuo žemės , pakilau iš balno ir pastumiau žirgą į priekį . Jis staigiai pakilo ir aš pajutau kaip mane užvaldo adrenalinas . Minkštai nusileidžiam ant žemės , rodos visa baimė dingo . Grakščia zovada priartėjam prie antros aukštesnės statmenos . Paraginu Chacci , vėl tai pat lengvai pakylam. Atrodo eržiliokui tai vieni niekai . Begalvodama , kad tik kliūtis nenukristu, pajutau kaip žirgo priekinės kojos paliečia žemę ir kiek lengviau atsipūčiau . Keli žirgo pašuoliavimai ir prispaudžiu įšorinį pavadį prie žirgo kaklo, o vidinį kiek atitraukiu- pasuku kastrata link lygiagrečiu . Pajuntu kaip žirgas paspartiną zovadą. Staiga jis lengvai pakyla , lengvai pakylu iš balno , mes nusileidžiam ant žemės minkštai kaip visada . Chacco - Blue prunkšteli . Štai tas staigus posūkis. Pasuku žirgą link kitos kliūties. Vos pasukus žirgą, prieš mano akis išdygsta didelė statmena. Nors žinau, kad ji visai neaukštutė , bet ji atrodo didelė . Net man nespėjus sureaguoti , mes jau skrendam per kliūtį . Nusileidus ant žemės, prisiminiau ,kad atėjo ta nelauktoji akimirka- kelios kliūtis iš eilės , turbūt sunkiausios šiame maršrute . Chacco pradėjo garsiai kvėpuoti , negi jis taip greitai pavargo ? Paraginu jį blauzdomis paspausdama balno šonus . Jis iškart pagreitina savo dailią zovadą ir mes po keliolikos sekundžių pasiekem Va kliūti lygiagretę - vieną iš dviejų aukščiausiujų. Žirgas atsispyrė , pakilau iš balno ir pastūmiau jį , jausmas lyg skristumėm . Laikas vėl sustojo ... Taip kelias sekundes, kol nusileidom. Iškart išspaudžiau šokia tokia šypseną prieš antrą kliūtį - statmeną . Paraginu žirgą ir mes lengvai peršokam kliūtį . Galiausiai lygiagretė . Kas mano galvoje buvo- tai tik vienas sakinys ''nenumesk karčių , nenumesk...,,Sakinys vis kartojosi mano galvelėje . Bet mes lengvai pakilom ir, mano laimei ,nusileidom nenumetę karties. Šį kartą mano šypsena buvo iki ausų. Po kelių laimės akimirkų susiimu . Apsukam ''ratą,, aplink ką tik peršokta kliūtį . Vos padarom šiokį tokį pusvoltį , ištiesinu bėrajį ir mes zovaduojam link lygiagretės . Pasiekus ją , vos sulaukiu tos akimirkso kada žirgas pagaliau šoks , pakylu iš balno ir jaučiu kaip Chacco - Blue džiaugiasi akimirka . Nusileidus kiek atsipūčių.Paskutinios trys kliūtys. Pasiekiam septintają kliūtį - statmeną . Lengvai ją peršokam ir, net nespėjus sureguoti , jau šokom ir antrają kliūtį . Peršokus jas abi , pasukau žirgą link paskutiniosos kliūties - veduoklės . Pirmą kartą tokią mačiau , bet neišsigandau , na gal trupučiuką . Chacco tik kelioms sekundėms pazovaduoja , kai pasiekiam veduoklę. Pakylu iš balno ir pastumiu žirgą . Kastratas stipriai atsispiria ir ... Ir mes peršokom ! Vos pajutusi, kad mes nusileidom , pradėjau po trupučiuką ašaroti . Pristabdžiau žirgą lėtesniai zovadai ir mes išjojom iš aikštės . Už aikštės ribų , patapšnojau žirgui per kaklą ir visaip kitaip išmylavau . - Myliu tave Chacci . - sušnabždėjau jam į ausį . Chacco - Blue prunkštelėjo .
Sėkmės visiems !
Paskutinį kartą redagavo Gint., Sk. 10 09, 2011 12:35 pm. Redaguota 1 kartą | |
| | | Elektra Odontologė
Pranešimų skaičius : 86 Join date : 2011-09-06
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 08, 2011 10:54 pm | |
| Fruttela su Checkmate.
1) 10 Geras rašinukas, smagiai susiskaitė, nieko netrūko. 2) 9 "Girdisi tik rudeniškos spalvos, paukščiukų giesmės pasislepia labai labai.." nu pardon, bet nelabai pagavau, kam tu tą citatą čia įkišai. Pagal kontekstą tinka, bet kliūva skaitant. "jog, atrodo, jaučiu ką tik užkurto žirgo variklio burzgimą" :D prajuokino šitas. Antra citata labai gerai susiskaitė. Tik man kliūva tavo griozdiški sakiniai. Vietoj šitiekos kablelių geriau kelis kartus padėtum tašką. Zapaškė irgi prajuokino. Manau žargoną talpink treniruotėse, smagiau susiskaitys. Labiausiai sužavėjo pabaiga su tais lapais. Jau vien už ją balą pakeliu. 3) 10 Mano akim, tobula. 4) 10 (čia be pakėlimo)
Chanzy ir Argentum Midnight.
1) 9 Na, manau, kad skaičiau geresnių tavo darbų. Trūko. Buvo tiesiog maršruto sujojimas, sausokai taip. Trūko tokių "nusivažiavimų". Pvz.: šokdama galėjai užmatyt kaip krenta lapai ar dar ką (čia jau tu už mane žinai geriau) tiesiog kažkaip sausakokai. Ir matėsi, kad dar nesusigyvenus su žirgu. Nežinau, gal tik man vienai, bet kažkaip pasigedau to. 2) 10 "Atrodo, po amžinybės jis gautas, ir, energingai.." jei per pm paaiškinsi tą kablelį, tai atleisiu :D. 3) 10 Idealiai. 4) 9 (tikrai nemažinu specialiai)
kammi. ir Kalaska de Semilly.
1) 7 Na, taip, pasistengei :D. Tas sakinys man galvon šovė dar nepradėjus skaityt. Ok, skaitau. Šiaip susidarė įspūdis, kad realybėj neseniai dalyvavai savo prmosiose varžybose ir jas čia aprašei. Skubėjai kaip akis išdegus, nes "laiko vis nėra" :D Sujojai maršrutą lyg kas būtų pistoletą į makaulę įrėmęs, labai nenoriai, sprendžiu iš "Jau tuoi pamanau Jau greit viską baigsim..." ir "Susitelkiu tik į tai jog finišas jau visiškai prie pat". 2) 5 Kableliai, nosinės raidės. "Pažaščia" pažastimi. "Atvarau" čia dabar? Kaip jau minėjau Frut, žargonas treniruotėse. Dar tiesioginės kalbos rašyba užkliuvo. "Stebiu visus dalyvius,galvoje žymiuosi jų klaidas..." štai nuo čia reikėjo ir pradėti rašyti viską. Pirmą dalį (iki tarpelio) reikėjo rašyt garde, antrą (po tarpelio iki mano pacituoto sakinio) manieže per treniruotę. Kableliai! Nosinės raidės! "Esam susikaupia" susikaupę. Žirgą vadini vien tiktai Kaliu. Stiliaus klaida, paįvairint reik. "Tuoi" tuoj. 3)10 Viskas kaip ir gerai, tik kliuvo, kad ragini kulnais ne blauzda. 4) 7
Gint. su Peppermill.
1) 9 kaip ir pas Chanzy, sausokai. Nežinau, ką dar pridurt. 2) 9 kableliai, "vis/dėlto" du žodžiai ir dar kelios žioplos klaidikės. Daugiau lyg ir nieko. 3) 10 super. 4) 9.
Paulla. ir Coester.
1) 10 lengvai susiskaitė, toks trumputis ir geras. 2) 9 užmačiau, tiksliau, neužmačiau kelių kablelių. 3) 10 ką aš galiu pasakyt? :D 4) 10 kaip ir.
Slaptukė ir Chacco - Blue.
1) 8 Kad nelabai man nelabai, kliuvo tos klaidos, sakinių struktūra. Atrodo, kad parašei ant smūgio ir net neperskaitei ką rašei. 2) 6 Ūtiutiū daaug, vardint būtų beprotybė, bet maždaug kokios jos jau paminėjo Gint ir Chanzy. 3) 9 šiaip labai gerai tik kažko man pritrūko. 4) 7
Viena mažina, kita kelia, o aš aukso viduriukas ir nei keliu nei mažinu :D taip ir žinokit, sąžiningai čia pas mani viskas :D
Paskutinį kartą redagavo Elektra, Sk. 10 09, 2011 7:06 pm. Redaguota 2 kartus(ų) | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 09, 2011 12:28 pm | |
| Elektra ir Tipperary. * Nežinau, kas ne taip, bet manęs nekabino, 8. * 10. Klaidų nemačiau. * Trūko, 8. Beje, kokiu tikslu zovaduot pradėjot iš dešinės kojos ? o.o Sumaišei matyt. * 9.
Fruttela su Checkmate. * 9. Gan geras, tik kai kur tos citatos be ryšio atrodė. :DD * 9. Žinau, kad įprotis ir panašiai, bet varžybiniuose rašiniuose man nelabai kaip žargonai žiūris. Dar tikrai per ilgi sakiniai, ir nepamenu kur, bet buvo žioplos klaidelės. * 10. Kas be ko, kaip ir tikėjaus - sklandu, aišku. * 9.
Chanzy ir Argentum Midnight. * 9. Sklandu, glausta, bet iki dešimtuko trūko. :} * 10. Klaidų nemačiau. * 9. Kai kuriose vietose galėjai daugiau aprašyt. * 9
kammi. ir Kalaska de Semilly. * 8. Skaitėsi lengvai, tik kam reikia tų balnojimųsi/apšilimų/kasyčių pynimų ? Kitąkart gausi pylos už tai, nes dabar visi labiau vertina glaustus, trumpus rašinukus, o ne tokį rašinį , kurį reikia skaityt daugiau nei dešimt minučių. :DD * 5. Bandžiau suskaičiuot, kiek klaidų padarei, bet greit pamečiau skaičių. Negražiai atskiri tiesioginę kalbą, krūva 'pamestų' nosinių ir ilgųjų raidžių, be to, įprask po taško/kablelio/kito sakinio ženklo dėt tarpelį, taip daug gražiau. ;] * 8. Kai kur galėjai daugiau aprašyt, ne tik 'gražiai pakylam, atiduodu pavaduką, minkštai nusileidžiam'. * 7.
Paulla. ir Coester. * 9. Vis tik, iki dešimtuko trūko. * 10. Klaidų nemačiau. * 9. * 9.
Slaptukė ir Chacco - Blue. * 7. Nekabino. * 5. Negražiai man atrodo, kai iš abiejų taško pusių padedi tarpelį, be to, buvo sakinių, kurių išvis nesupratau. * 7. Nesupratau šito: ' Chacco atsispyrė kanopomis nuo žemės , pakilau iš balno ir pastumiau žirgą į priekį . Jis staigiai pakilo ', ir t.t. Nelogiškai sudėliojai. :DD Ir šiaip, visą maršrutą tau galvoj tik kad žirgas nemestų karties, ir nieko daugiau nedarai, kaip tik privedi žirgą prie kliūties, nu ir tada jau šoki. Ten dar kartais pasuki į vieną, į kitą pusę, ir viskas. * 6.
Sorry, kad taip griežtai, bet mums visiems be išimčių dar yra kur tobulėt. :}}
Paskutinį kartą redagavo Gint., Pir. 10 10, 2011 3:30 pm. Redaguota 1 kartą | |
| | | Chanzy Naujokas
Pranešimų skaičius : 29 Join date : 2011-09-01
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 09, 2011 2:49 pm | |
| Elektra ir Tipperary
1) 8. Nuoširdžiai - man per daug prisiminimų, nuklydimų ir gerokai per mažai koncentracijos į tai, ką darei.. 2) 10. Lyg ir labai kažkas tokio nekliuvo, nors mažyčių tikrai buvo. 3) 9. Buvo tokios kelios nelogiškos vietos, o ir šiaip - per svajones profesionalumas šiek tiek nukentėjo.. 4) 9. :}
Fruttela su Checkmate 1) 10. Damn, man patiko - netgi labai labai. :} 2) 10. Nepastebėjau. 3) 10. Net pačiai keista tokiais balais švaistytis, bet va kad mažiau skirt neišeina. :} 4) Na, tai kaip ir 10.
kammi. ir Kalaska de Semilly 1) 8. Toks gan paprastas, tačiau ne prastas rašinukas. Tik... gerokai per ilgai, na bet niekis - jei dar klaidelių būtų buvę mažiau, ir skaitytųsi jis žymiai geriau. 2) 6. Ouch, bet klaidų tikrai ŽIAURIAI daug. Patarčiau rašyti į Word'ą, jis bent jau dalį klaidų panaikintų, nes dabar.. truputį liūdna skaityti. Tiek su skyryba, tiek su tiesiogine kalba, tiek su rašybai nekažką.. 3) 8. Man truputį truputį trūko to profesionalumo, galbūt tiesiog nemokėjai visko gražiai išreikšti žodžiais. 4) 7. Atrodo, vidurkis gaunas toks. :}
Gint. su Peppermill 1) 10. Man patiko, netgi labai. Tiek ryšys su žirgu, tiek susiejimai su treniruotėmis, tobulėjimo jausmas ir ir ir.. nežinau kas dar. Paprastumas. Žavumas. 2) Buvo ten kažkas, bet anyway. 10. 3) 10. Na man atrodo, jog suradai visišką aukso viduriuką tarp profesionalumo ir kūrybiškumo. 4) Kas man daros?? ;DDD 10.
Paulla. ir Coester 1) 8. Kaaažkaip nežinau, trūko man ugnelės tame rašinyje.. Toks jausmas, lgy būtų buvus prievolė rašyti, o ne malonumas. 2) 10. Lyg ir neužkliuvo kažkas labai. 3) 8. Kažkaip man apsirodė, jog vienas pavadukai - blauzda - balnas, ir nieko daugiau.. Galbūt per dažnai šiuos žodžius kartojai, reikėjo kažkaip kitaips sužaisti, net nežinau.. 4) 9.
Slaptukė ir Chacco - Blue 1) 7. Labai labai kažko trūko, ir vis laukiau, laukiau.. ir rašinys baigės. 2) 6. Vėl milijonas klaidų ir patarimais toks pat, kaip Kammi. Ir dar - skyrybos taisyklės rašant kompiuteriu liepia palikti tarpą po skyrybos ženklo, o ne prieš ar iš abiejų pusių. Daug čia visko būtų galima vardinti.. 3) 7. Net nežinau, kaip vertint.. Lyg ir buvo, lyg ir ne - o jei ir buvo, tai labai vienpusiškas.. Nežinau, ar aprašyt nemokėjai, ar aš nesupratau, ar dar kažkas čia įvyko.. 4) 7.
Šiandien labai stengiaus, priešingai nei Gint., balus šiek tiek pakelti, kad neužsidemotyvuotumėt - darbo tikrai buvo įdėta daug, ir jis vertas aukštesnių balų, nei galbūt iš tiesų vertas rašinys. :} Būtent todėl šiandien pabūsiu geroji teta Chanzy ir palinkėsiu visoms tobulėti! | |
| | | Frutella. Lenktynių trenerė
Pranešimų skaičius : 163 Join date : 2011-09-02
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 14, 2011 1:13 pm | |
| Hmm, per olimpines varžes daug kas rašė tokius dalykus, kaip "zapasai" ir pnš, ir viskas buvo ok, o čia kieminės, kartoju KIEMINĖS varžybos, ir sako, kad nesižiūri jums toks žargonas:DDDD ką žinau, prajuokinot tai nesveikai, mažinkit man tuos balus, kad tik pirmos būtumėt ir viskas :DDDDDDD, kam čia db teisintis, koks mano žargonas. O tie sakiniai buvo įmesti dėl meniškos formos, nemokat įsijaust - not my problem. Elektra su Gint, man į pm klaidas surašykit, už ką balus nuimėt, ir kokios tos klaidos, laaaaaaaaaaaaabai įdomu. O, Elektra, kableliai ir taškai du skirtingi dalykai, jei nežinojai ;) Tai tiek.
Elektra ir Tipperary 1) Kažkaip tos klaidos tokios, taip trukdė, kad net skaityti toliau nebesinorėjo, bet ką reikėjo daryt.. o, gi nieko - skaityti toliau. 8 2) "spinduliuoja energiją" turėjo būti spinduliuoja energija, žiauriai nepatiko, kad įmetei tą sakinį apie šokių mokytoja :DD, nes šiaip sakau, jojant maršrute jokių tokių minčių nebūna, NIEKAD. tau arba jaudulys, arba, kaip peršokti likusias kliūtis, kaip atvesti žirgą ir pnš. Tad nugrybavai tikrai daug, su tokiom mintim. "judam krutam" nepatiko šitas :) "sugrąžinu rankas" wtf? :DD "perkūnas iš giedro dangau" dangaus ;) kalbėjai, kaip šoki vėduoklę ir parašei "Karties nemetam" vėduoklėje yra trys kartys :) "Daug lengviau atsikvepiu" šito nepriskaitysiu, nes žinau, kad yra ir atsikvėpiu ir atsikvepiu :D taigi, 7 3) "Atmintyje vis iškyla vaizdai, kai koks nors raitelis jojant kartu vis numeta pastabą, o aš visomis išgalėmis stengiuosi taisytis" per varžybas tau niekad taip neiškils :DDDDDDD, nes kai joji, tau svarbiausias tikslas sukoncentruoti žirgą ir viską padaryti iki galo, o ne galvoti, koks raitelis ir ką tau pasakė ;). "švelnų posūkį", na, nemanau, kad posūkiai vadintųsi "švelniais" ar kokiais "aštriais" :D, kitą apibūdinimą galėjai įmest. "Vos jo priekinėms kanopoms palietus žemę, darome staigų pusvoltį" žirgui kojas išsukinėt nori? :D "įtemdama dešinį pavaduko šoną" nu užmušk tu mane ar ką, bet neįsivaizduoju kur tas šonas :DDDDDDD, turi abiejus pavadžius turėt ir abiejais valdyt, ne tik vienu ir ne tik viena blauzda :) 6 4) 7
Chanzy ir Argentum Midnight 1) Patiko, kaip visad. :) 10 2) "nuščiuvę" kokia šio žodžio reikšmė? pirmą kart girdžiu jį.;D Mažiau rašyk žodžio "ir", skaitant, kaip ir pas Elektra, atrodė, kad erroras užpuolė, vien ir, ir, ir.. :D "nukreipiu žvilgsnį žemyn, kur juoduoja tobulai surinktos kojytės" per žirgo kaklą manau nesimato jo surinktų kojyčių..:] "kurioje ir vėl buvome vienas. Ir buvome danguje." nesupratau šio sakinio esmės, bet už jį nenuimsiu balo, kadangi esi meniškas žmogus, pati žinai ką rašai ir ką aprašai, tai tiesiog į pm numesk man paaiškinimą :D labai įdomu pasidarė. 9 3) "skaičiuoju taktus" geriau rašyk skaičiuoju tempus, nes taktai, čia jau prie muzikos, bet ne jojimo srityje. "leidžiu šokti", žirgui nereikia leisti šokti, jam tik padėti reikia šokant. TAČIAU, kaip nejojanti, teorijos turi DAUG. TAD. 10 :) 4) 10
Kammi ir Kalaska de Semilly 1) Tokį rašinį skaitydama jaučiuosi, kai ką tik būčiau pradėjus joti :D Man visiškai nesiskaitė, visiškai. 6 2) O dieve.. teisingai Chanzy pasakė, geriau su word'u rašyk, mažiau klaidų pridarysi, BETO, po kablelio dėk tarpelį ;) 5 3) Profesionalumo tokio nemačiau, išties daug klaidų, jojime.. gero balo neduosiu, stenkis labiau, pasiimk konkūro trenerę ir davai treniruotis! 6 4) 6
Gint su Peppermill 1) Kažkaip ne taip noriai skaitėsi.. 9 2) "reik pasistengt" jei jau rašei apie žargonus, tai galėtum parašyti (reikia), o ne, kaip kokia žodžių nutrumpintoja (reik) :D. "Peppermill atsispiriai" atsispiria. :) visad, kada grįždavai į balną rašydavai "balnan" atsibosdavo. "Pirmasios konkūro varžybos " pirmosios.;D 9 3) "vis patikrinu kontaktą" tai ir aprašyk, kaip jį patikrini ;) "išlaikau gerą blauzdą" o būna ir bloga? :D "atiduodama pavadį žirgui, kurio jis dabar labai užsiplėšė" nepatiko tas (užsiplėšė). "Nusivedu žirgą kiek toliau" nulipai ir nusivedi, ane? :DD "atsipalaidavęs" tavasis žirgas, kaip supratau lekia, tai jis negali būti toks atsipalaidavęs, nes jis karštas ir jam norisi lėkti.. :) tai čia, priskaitysiu, kaip profesionalumo klaidą. Už šį sakinį - "TIKRAS konkūrinis žirgas, sužadinęs didelį norą išlįsti į konkūro aikštę. Sužadinęs tokį didelį norą išjoti iš jos lyg nugalėtojams, kaip ir priklauso tikram duetui" keliu balą :) 10 4) 9
Paulla ir Coester 1) Rašinys įdomus, patiko skaityti, tik atsibodo tas raginimas blauzda, IŠTISAS raginimas blauzda, blauzda, blauzda,blauzda.. :D 10 nors norėčiau pamažinti balą, bet nedrįstu. 2) "Papliaukšiu" yra nebent kokios vėjo papliauška ar kažkas panašaus, bet tokio žodžio "papliaukšiu" nelabai yra lietuvių kalboje. "Posūkyje jau spaudžiu aktyviau blauzda" blauzdą. "stengesi" stengiasi. "veduoklė" vėduoklė.9 3) Profesionalumas - yra! Man patiko. Aprašei viską puikiai. 10 4) 10
Slaptukė ir Chacco - Blue 1) 6 2) 7 3) 6,5 4) 6
Paskutinį kartą redagavo Frutella., Tr. 10 19, 2011 8:21 pm. Redaguota 2 kartus(ų) | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 15, 2011 10:15 am | |
| kammi., Paulla., slaptuke - gal visdėlto prabalsuokit ? | |
| | | Paulla. Veterinarė
Pranešimų skaičius : 50 Join date : 2011-09-01 Age : 27
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 15, 2011 4:06 pm | |
| Elektra ir Tipperary. 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 8, trūko to tokio kabliuko, bet šeip normaliai. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 8, klaidų nevieną mačiau. 3) RAITELIO PROFESIONALUMAS : 8. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 8.
Fruttela su Checkmate 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 10, tikrai patiko. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 9, kelias mačiau klaidas, tikrai nedaug. 3) RAŠINIO PROFESIONALUMAS : 10. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 10.
Chanzy ir Argentum Midnight. 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 9, nežinau ką pasakyti, viskas atrodo kaip ir gerai, bet tavo kiti rašiniai mane žavėdavo užsižiebimu, o šiame rašinyje to neradau. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 10. 3) RAŠINIO PROFESIONALUMAS : 9, kažko trūko. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 10.
Kammi ir Kalaska de Semilly. 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 7, visą rašinio įdomumą man suglumino pradžia ir pabaiga, kaip grūmė pina tavo žirgeliui karčius arba kaip tu liepi grūmei jį nuvest į ganyklą, aš manau to tikrai nereikėjo. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 5, tikrai tų klaidų mačiau sočiai. 3) RAŠINIO PROFESIONALUMAS : 7, nekyla ranka rašyti aukštesnio balo, nes viską numušė klaidos ir rašinio pradžia/pabaiga. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 7.
Gint. su Peppermill. 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 9, trūko šiek tiek iki dešimtuko. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 10, kaip ir tokių ryškių nepastebėjau. 3) RAŠINIO PROFESIONALUMAS : 9, labai užkabino žodis "balnan", šokimo metu tu visada rašei, prieš kliūtį sėdi balnan, nusileidus sėdi balnan, man skaitant tas šiek tiek trukdė. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 9.
Slaptukė ir Chacco - Blue. 1) RAŠINIO ĮDOMUMAS : 8, trūko to kabliuko kuris įtrauktų mane į veiksmą. 2) RAŠINIO KLAIDOS : 7, labai nepatiko tai, kad tu prieš, bet kokį skyrybos ženklą dedi tarpą, vizualiai rašinys labai neestetiškai atrodo, kai tu prieš skyrybos ženklus dedi tarpą, po jų taip, reikia, bet tik ne prieš. Šeip dar ir kelias rašybos klaideles mačiau. 3) RAŠINIO PROFESIONALUMAS : 8. 4) BENDRAS RAŠINIO BALAS : 7, nepyk, bet iki aštuonių trūko. | |
| | | Slaptukė Patyręs
Pranešimų skaičius : 210 Join date : 2011-08-31 Miestas : Kaunas Age : 24
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 16, 2011 6:32 pm | |
| Elektra ir Tiperrary
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas : 9 bent jau mane įraukė rašinėlis i rbuvo vietos kru smagiai skaitėsi. 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos : 9 . Bandžiau ieškoti kalidų , bet aų kaip kurmis nieko nemačiau nei vienso klaidelės , tik nepatiko tie - šikniukas ir t.t 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas : 9 . Viskas būtų ok ( kurmis nematė klaidų). Išskyris tai kad labai mintis nukreipinėji . 4) Bendras rašinio balas : 9
Fruttela ir Checkmate
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas : 10 Labai gerai skaitėsi, patiko kad rašinėlis neperilgas . 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos :10 . Kurmis ( aš ) nematė klaidų . 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas : 10 4) Bendras rašinio balas :10.
Chanzy ir Argentum Midnight 1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas : 10 Įdomus ir įtraukiantis , pagal aprašymą labai gerai susikūriau tikrą vaizdą . 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos :10 . Viskas labai gerai , tik arba man taip atrodo , arba taip turi būti , bet kai kurie žodžiai ne tie , arba ne tokie . 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas : 10 . Puiku , gerai valdai žirgą . 4) Bendras rašinio balas :10.
Kammi ir Kalaska De Semily
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas :8. Manau rašinys per ilgas , daug ko nereikėjo . Pasidarė sunku ir nuobodu skaityti . 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos : 7 . Klaidų tikrai yra , kai kur neten padėti žodžiai , pasakyčiau kur , bet tingiu oer naujo skaityti rašinio . 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas : 8 4) Bendras rašinio balas :8
Paulla. ir Coester
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas : .10 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos : 9 . Kelias klaideles mačiau . 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas :10 . 4) Bendras rašinio balas : 10
P.s ačiū merginos už visus tuos patarimus . Kitą kartą atsižvelgsiu ir rašinys bus geresnis .
| |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 16, 2011 8:09 pm | |
| Slaptuke, mano rašinį praleidai. :} | |
| | | Slaptukė Patyręs
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 16, 2011 8:23 pm | |
| Atsiprašau , net nepastebėjau : Gint ir Peppermill
1) Rašinio nuoseklumas, įdomumas : .10 . Patiko tai kad nieko per daug nepridėjai , iškart tiesiai šviesiai 2) Rašinio tvarkingumas, rašybos, teksto klaidos :10 . Kelias klaideles mačiau . 3) Raitelio profesionalumas, maršruto sujojimas :10 . 4) Bendras rašinio balas : 10
| |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 1:35 pm | |
| kammi. diskvalifikuojama. Netrukus bus rezultatai. | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 2:23 pm | |
| Rezultatai.
- I - ąją vietą, pelnytai, užima nuostabus duetas, Fruttela. ir Checkmate, kurių balų vidurkis - 9,8. Raitelei įteikiamas 20 000 Lt piniginis čekis, bei dideli aplodismentai. :}
- II - ąją vietą užima du duetai, Chanzy su Argentum Midnight, bei Paulla. su Coester. Abu duetai surenka po vienodą balų vidurkį - 9,6. Raitelėms įteikiama po 10 000 Lt.
- III - ąją vietą užima Gint. su Peppermill, kurių balų vidukis - 9,4. Raitelei įteikiami 5 000 Lt.
- IV - ąją vietą užima Elektra ir Tipperary, kurių balų vidurkis - 8,4. Raitelei įteikiama 3 000 Lt.
- V - ąją vietą užima Slaptukė., su žirgu Chacco - Blue. Jų balų vidurkis - 6,6. Raitelei įteikiama 1 000 Lt.
Taigi, taip baigiam pirmąsias Parabolės žirgyno varžybėles. Atsiprašau, kad neįdėjau priziukų - nemanau, kad kam nors jų reikia, bet jeigu tik atsiras nors vienas norintis, parašykit man į P.M., kai atrasčiau laiko, padaryčiau. Tad ačiū visiems nepatingėjusiems dalyvaut, ir sėkmės kituose startuose ! | |
| | | Slaptukė Patyręs
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 2:33 pm | |
| O ačiū . Ir jums merginos ačiū už patarimus ir kad priėmet mus, sveikiname nugalėtojus | |
| | | Paulla. Veterinarė
Pranešimų skaičius : 50 Join date : 2011-09-01 Age : 27
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 2:35 pm | |
| Nesitikėjau, kad iškovosime antrą vietą kartu su Coester, labai ačiū balsavusiems. :) | |
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 2:39 pm | |
| Labai ačiū už varžybas ir už pirmą vietą, tiesą sakant nebesitikėjau užimti geresnės vietos, bet čia žiūriu viskas apsisuko gerąja linkme, džiugu, labai!Sveikinu kitus duetus ir linkiu jiems sėkmės, ateinančioms varžyboms. ;)
| |
| | | Elektra Odontologė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 2:57 pm | |
| O, jėgelė, ne paskutinė, net keista :DD šiaip sveikinu visas ir dėkoju (hug) Ir priziuko tai aš norėčiau :DD tik ar duosit kaip už 4 vietą xDDD | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Pen. 10 21, 2011 6:51 pm | |
| Duosiu, duosiu. ;p tuojaus įdėsiu. | |
| | | Elektra Odontologė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 3:02 pm | |
| Ūjė kaip smagu (meškiukas) (meškiukas) (saulytė) (žviegiu) | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 7:54 pm | |
|
Paskutinį kartą redagavo Gint., Št. 10 22, 2011 8:41 pm. Redaguota 1 kartą | |
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 8:02 pm | |
| Gint - eik šikti, gerai? :DDDD aš ne FRUTTELA, o FRUTELLA!!! Mieli ir paprasti komplektukai, ačiū. :p | |
| | | Elektra Odontologė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 8:21 pm | |
| Kokie faaiini, džiaugiuos, kad paprašiau :DDD ačiūū | |
| | | Gint. Direktorė
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 8:36 pm | |
| BLYN NU. :DDDDDDD dar rašydama suabejojau :DDDDD tuoj pataisysiu, nepyyyk. :ss | |
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Št. 10 22, 2011 11:00 pm | |
| | |
| | | Chanzy Naujokas
Pranešimų skaičius : 29 Join date : 2011-09-01
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. Sk. 10 23, 2011 8:24 pm | |
| Aaaačiū, mielosios už tokį nuostabų įvertinimą, dar didesni sveikinimai visoms kitoms ir - sėkmės tolesniuose startuose :}}
P.S. komplektukai - nerealūs (hug) | |
| | | Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. | |
| |
| | | | Kieminės konkūro varžybos. BALSAVIMAS. | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
| |
| |
| |