Parabolė
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

rodiklisrodiklis  PortalPortal  Latest imagesLatest images  IeškotiIeškoti  RegistruotisRegistruotis  PrisijungtiPrisijungti  

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS

Go down 
2 posters
AutoriusPranešimas
Miniracing.
Įsijaučiantis
Įsijaučiantis
Miniracing.

Pranešimų skaičius : 57

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  Empty
RašytiTemos pavadinimas: Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS    Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  EmptyŠt. 12 10, 2011 11:46 am

Jerich Parzival
JAZZ x FIDORA

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  94451275

[size=12]Žirgo veislė : Karališkas Olandų Šiltakraujis (KWPN)
Žirgo gimimo data : 1997(14metų)
Žirgo lytis : Kastratas
Žirgo ūgis : 175cm

Žirgas man priklauso nuo : 2008 02 15

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  48626797

Jerich Parzival gyvenimas

Kai buvo dar poros metų žirgas buvo atskirtas nuo motinos namų ir parduotas. Ten pradėjo savo karjeros pradžią, kad ir kaip bebūtu keista konkūre. Žirgas šoko, iš šoko gan daug, bei gan gerai. Nors matės jog jis sutvertas išjodinėjimui, kojų nesusirinkimas, aukščio neapskaičiavimas, vienu žodžiu, ne konkūro žirgas. Kadangi per vienas varžybas savo šeimininkus jis labai "pagaidino" kaip sakant, jį pardavė. Nusivyles viskuo Parzival iškeliavo į Vokietiją. Ten jį nusipirko gan garsi raitelė Adelinde Cornelissen, jo buvusi savininkė pastaruoju metu. Ji suprato jog Parzivalis turės gerą karjerą išjdinėjime. Savo pastangomis, kiek galėdama stengėsi išspausti iš Parzio viską kas įmanoma, ir jai pavyko, žirgas tapo lengvai sukalbamas, tiksliai klausantis visų nurodymų, vienu žodžiu įdealus išjodinėjimui. Dėja Adelindai teko jį parduoti.
Nors ir liūdna žirgo gyvenimo istorija, jis nėra labai nuliūdęs, kaip galima pasakyti pažvelgus į kitų žirgų akis. Parziukas tiesiog trykšta energija, ir geru ūpu. Labai mylimas ir gerai prižiūrimas žirgas ir toliau gyvena sau ramiai ir laimingai, su kiekviena diena iškrėsdamas vis naują išdaigą savo šeimininkams.

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  63562430

Pirmą kartą su Parzival

Užsukusi pas draugę į žirgų prekybvietę permečiau visus žirgus akimis. Norėjau kažko įpatingo, nenorėjau konkūrinio žirgo, mane traukė išjodinėjimas. Ji man pasiūlė vieną juočkį, ir du ryžikus. Vienas ryžas iš kart atkrito, nes buvo nenuvaldomas, piktas ir šiaip ne koks. Labiau žiūrėjau į juočkį, manęs ryžikai netraukia, bet trumpam atsigrežusi į mielą, kamputyje stovintį ryžą žirgelį, su juosta per kaktą net neatsisukusi padaviau pardavėjai 25 000Lt ir priėjau prie užgrotuotų gardo durų, atvėriau jas. Saulės spinduliai pašvito po visą gardą ir apšvietė gražią, ir nuostabią butybę, žiūrint į mane, tom laimės pilnom akimis. Nieko nelaukusi išsivedžiau jį. Atsikraustėm į Žirgų pasaulio arklides. Žirgas ten buvo prastai prižiūrimas, bet kitų salygų neturėjau. Pirmą kart užsėdus ant žirgo pajutau jo šilumą ir gėrį. Pirmą kartą gyvenime, man tik su juo pavyko paskersuoti. Ilgai netrukus perkėliau žirgą į Silence. Kadangi jis užsidarė, teko trumpam grįžti į ŽP, bet čia dar ne viskas. Parzivaliui teko pubuvoti ir Levade žirgyne, ir Fantazijos žirgyne, kol galiausiai sartis surado savo pastovius namus...
Nors ne ilgam, paskui ryžasis išsikraustė į Estorilą, ten netgi pabuvojo pas kitą šeimininkę, bet ilgainiui vėl grįžo pas mane, ir atkeliavo į Reversą.
Dabar ryžasis mano draugas grįžo į senuosius namus - Estorilą. Bet deja ilgai ir vėl nedraugavom. Daviau žirgą auginti Ruffian, tik neilgam. Bet štai dabar, pirmąją pavasario dieną, ryžasis gražuolis ir vėl pas mane. :)

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  86449941

Paskutinis žvilgsnis į jį, o jis beveik toks pats kaip ir seniau... Tas pats mielas žvilgsnis, lygiai toks kaip pirmą kartą jį pamačius. Ir vis dėl to myliu jį... Myliu, ir negaliu to išreikšti... Negaliu jo pasilikti, ir kaip visada kas kaltas.
Bet jei pradėtumėm svarstyti kas kur ir kaip kaltas, nebeliktu meilės, nebeliktu šilumos...
Įeinu į jo tvirtovę. Ryžiukas stovi, žiūriu, nesupranta jog teks išsiskirti, nesupranta kad gal daugiau niekada, daugiau niekada nebesimatysim, niekada. Argi žirgas gali suprasti šį žodį. Jam mane po mažu pakeis kiti, o gal ir dar kiti, ir po kokių penkerių metų, kai vėl susitiksim, atsižvelgsim į save, pamatysim kaip mus pakeitė gyvenimas, kaip laikas keičia tiek žirgą tiek žmogų... O kai nebebus ko lyginti, nes viską bus užklojus sunki žemė, susimastysiu, ar gerai jis gyveno, ir ar buvo verta taip pamilti, o paskui, išsiskirti... Ar verta? (By Miniracing)

Ne... Neverta...

Dabar supratau jog ne... Jis vėl pas mane... Vėl mano širdį glosto jo meilumas, jo atsidavimas bet kokiam darbui, jo žibančios akutės, kurios mano sušildo kas kart jį pamačius... Aš myliu jį...
Pamenu viską ką išgyvenom kartu... Mūsų pirmą jojimą... Juk Parzival yra pirmasis mano išjodinėjimo žirgas, pirmasis ir vienintelis, išmokęs mane tiek daug, turbūt vienas tų favoritų, gal ne toks kaip kiti, kaip kiti mano žirgai gyvenantys pas mane puse savo gyvenimo, bet jis taip pat mano širdyje užima daug vietos, labai daug...
Kai pamenu pirmą kartą ant jo užsėdau, kai pirmą kartą parisčiavau, pirmą mūsų zovadą, pirmą skersavimą... Pametu ir tai jog bandėm kažkada šokti... Viskas ką dabar prisimenu apie jį, atrodo lyg pasaka, lyg viskas būtu netikra... Net keista galvoti, kaip aš prisirišau prie šio žirgo, ir kaip verkiau davus jį kitam žmogui, nors žinojau jog juo bus tikrai pasirūpinta, juo bus geriau pasirūpinta nei jis būtu stovėjęs pas mane... Vis tiek buvo išlieta daug ašarų, labai daug... Bet dabar žinau tiek, jog šis gražuolis bus su manim, dar ilgai, ilgai... ^^

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  28556052

Rezultatai:
Spoiler:

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  46068425

Beveik vien prizines vietas užimantis Jerich Parzival iškilo į žvaigždes. Anksčiau vos retkarčiai pasirodantis varžybose ryžasis dabar užima prizines vietas pasaulinėse ir grand prixinėse varžybose. Nieks net negalvojo, kad šis gražuolis taip iškils į padangęs. Jerich Parzival pagal viską antrasis pagal gerumą po Moorlands Totilo.

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  49502194
Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  48921118

Paskutinį kartą redagavo Miniracing., Sk. 12 18, 2011 1:22 pm. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų Go down
Etiketė.
Kalvė
Etiketė.

Pranešimų skaičius : 111

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  Empty
RašytiTemos pavadinimas: Re: Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS    Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS  EmptySk. 12 18, 2011 11:44 am

Kalvės apsilankymas. (2011.12.18)
Spoiler:
Kalvė - Etiketė :)
Atgal į viršų Go down

Jerich Parzival (NED)IŠNUOMOTAS
Atgal į viršų 
Puslapis 11