Miniracing. Įsijaučiantis
Pranešimų skaičius : 57 Join date : 2011-10-25
| Temos pavadinimas: Dream Catcher Št. 12 10, 2011 11:50 am | |
| Dream CatcherTrakėnas Eržilas 1998(13 metų) Konkūrininkas Dancing Dynamite/Londonderry
Žirgas priklauso man nuo: 2010 12 25
Dream Catcher - įspūdingas eržilas... Tiesiogine to žodžio prasme, tiek jojimo atžvilgiu, tiek grožiu, tiek perspektyva, tiek savo brandumu, žodžiu viskuo... Jis toks žirgas, kurį reiktu gerbti už jo norą darbui ir atsidavimą šeimininkui... Jis dirba viskuo kuo tik gali, jis bando daryt taip kad būtu geriau... Vienu žodžiu, jis žirgas - mano idealas... Žinoma, gal norėtusi, kad jis būtu labiau apvalesnis, gal žemesnis, nes žirgas tikras gigantas, bet tiesiai šviesiai - jis idealus... Jojime, po balnu žirgas stengiasi kaip įmanydamas. Žirgas, kuris visad darys kas jam liepta, visad bėgs stačiom ausytėm ir visad bus laimingas... Keistas arkliukas, bet būtent tokį aš jį ir myliu, žirgas kuris turi savo charakterį, bet visada žino, kas yra vadas... Gal dėl to, kad nugyvenęs garbingą amžių, bet yra pačių jėgų žydėjime, bet jau atėjęs į protą... Tad tikiuosi šis arkliukas liks pas mane dar ilgai.
Kaip susipažinom su Dream Catcher... Jis pažvelgė į mane savo blizgančiom akytėm... - Bet juk tu neesi idealus, juk tu traumuotas, juk tu neesi toks, kad galėčiau tau atiduoti viską, ką turiu brangiausio... Tada jis sugugeno... Prispaudė savo šiltą snukį prie mano rankos ir lyžtelėjo savo švelniu liežuviu mano ranką... Aš sugebėjau išspausti vieną ašarą. Tada bėris pakėlė galvą į mane ir pamatęs mano liūdnas akis nuliūdo ir pats, nuleido žvilgsnis ir švelniai pajudines savo nukarusias lūpas suprunkštė. Bet bėrio žvilgsnis grįžo prie mano akių. Jo karčiai nukirpti ežiuku, lūpos nutysusios, ausys tabaluoja į priekį, akys liūdnos ir sudrėkusios, ilgas sunykęs kaklas, šonuose matosi šonkauliai, užpakalis taip pat sunykęs raumenų nė ženklo ir neatrodo, jog ten kažkada jų būta, priekinės kojos truputi įlinkusios, viena patinusi, kanopos sutrukinėjusios, o galinės apdrąskytos, uodega ilga, velkasi žeme... Jis atrodo apgailėtinai... Ir aš tai supratau. - Bet nesvarbu kaip tu atrodai, nesvarbu ką jauti širdyje, nesvarbu koks tu įskaudintas, visada iš mano širdies jausi didžiulę meilę ir šilumą... Kibau jam ant kaklo ir pabučiavau į jo minkšta snukutį. Eržilas tik tyliai sugugeno, ir tada aš supratau, mes būsim amžinai... *
Ir vis dėl to, tai turbūt pirmas žirgas, kuris taip greit užkariavo mano širdį... Net keista, kaip sugebėjau taip greitai prisirišti prie šio eržilo. Nesvarbu, jog mes buvom dar tik porą savaičių kaip pažįstami, aš atsižvelgusi į jo sveikatą leidau sau ir žirgui startuoti varžybose, taip turėjome pirmą debiutą... Ir nors nieko gero neužėmėme vis tiek likome kartu... Nors ir neturėjom dar daug treniruočių, rimtų įvykių vis tiek jaučiu jam labai daug, kaip ne bet kuriam žirgui... Dream Catcher sugebėjo mane pakerėti lygiai taip pat kaip pakerėjo Sun - Boy, Sandreo ar Bumerang... Nors dar ir negaliu Dreamerio priskirti prie tų išskirtinių žirgų, prie tų išskirtinių, ar brangiausių, su kuriais praleidau pusę gyvenimo, bet aš tvirtai tikiu, jog su Dream Catcher mes būsim kažkada tokie, ir tikrai greitu metu... Nes jau spėjau pamiltį jį...*
Svarbios datos: 2010 12 25/Dream Catcher atsikrausto į naujuosius namus Estorilą, pradedam naują laimingą gyvenimą. 2011 01 31/Kartu su Dreams Catcher, Debiutantų konkūro varžybose užėmėm dešimtąją vietą, bet mes nenusimenam. :) Laimėjome 5 000Lt, ir stengiamės toliau. - Spoiler:
Miniracing su Dream Catcher. Pirmosios mūsų varžybos... Man nuskilo, jog jose galėsiu dalyvauti netgi su dviem žirgais. Tik, su Dreameriu man dar baisoka... Pasiruošimas varžyboms tai buvo pirmasis mūsų jojimas, ir šiaip bėriukas dar neatgavęs gerai formos... Bet bandysim, taip tiesiog ugdysim mūsų patirtį, juk tai pirmas mūsų startas, tad nelabai gėda jeigu ir apsikvailinsim... Taigi šiandiena ir tai prasidėjo labai nesėkmingai, viskas prasidėjo nuo nesupinamų karčių... Na tiesiog nemoku to, tad varžybose Catcher karčiai draikstysis į visas puses. Žinoma, viena bėda lydi kitą, vėliau problemos su inventoriumi, ir taip visą rytą... Tiesiog išsigandau, jog taip pat nesiseks ir maršrute, jau buvo kilusi mintis eiti ir išsibraukti iš dalyvių sąrašo... Bet bėrojo žvilgsnis mane nuteikė. Jis pažiūrėjo, lyg sakydamas - parodom, tai ką mokam... Ir aš juo pasiklioviau! Po apšilimo žingsniavom ir ilgai laukėm, žirgas jau netgi spėjo atvėsti, o balsas manieže vis kvietė kitus dalyvius, o mes laukėm savo eilės. Ir sulaukėm. Kai švariai prašoko prieš mus esantis duetas išgirdau kaip iškilmingai į aikštę kviečia ir mus: "O dabar kviečiame Miniracing. su žirgu Dream Catcher". Paploju žirgui per kaklą. - Tai mūsų proga! Padrąsinamai sušnibždėjau eržilui, ir pentinų galiukais paspaudžiau jį į priekį. Aukštai iškėlę galvas abudu įjojam į aikštę. Apsižvalgom, staigiai mintyse prisimenu nesunkų maršrutą. Ir tada, paraginu žirgą plačia ir galinga zovada. Maniežas tiesiog dunda nuo jo šuolių, eržilo kojos galingai kabinasi žeme, o visi žiūrovai, bei teisėjai stebi mūsų kiekvieną galingą judesį, kiekvieną žirgo raumenų virptelėjimą, ir taip po gi mūsų ryšį. Apjojam visą maniežą ir sustojam per patį vidurį. Pasisveikinam su teisėjais ir pagaliau pasigirsta dūžis, reiškiantis, jog jau prasideda mūsų sužibėjimo akimirka. Vėl keliu žirgą į zovadą ir truputi prilaikydama iš gražaus pusvolčio užvedu žirgą į pirmąją kliūtį. Statmenėlė, plius minus 70cm. Prilaikau žirgą blauzda ir švelniai paraginu į priekį prieš šuolį, šis sudirba kaklu ir susikelia aukštai kelius. Ech, šuolis ne toks kokio norėtusi, dabar turbūt labiausiai norėčiau peršokti su juo kokį 120cm, bet tenkinamės tuo kas yra. :) Nusileidžiam ant tos kojos, švelniai išlaikydama išorinį pavadį nuo blauzdos stumiu žirgą ir gražiai išsukę įjojam į antrąją kliūtį. Vėl švelniai palydžiu Dreamer blauzda ir šis pakyla darydamas ilgą šuolį, ir ištiesdamas nugarą. Pati stengiuosi neužtrumpint žirgo, tad gerokai ištiesiu rankas į priekį. Po šuolio greita zovada pralekiam ketvirtąją kliūtį ir užsukam į sistemą. Prieš šuolį išsilyginu žirgą ir pačiam leidžiu šokti, žinoma bėrasis tą ir padaro, ir netgi su stačiomis ausytėmis, ko per šiandien ir per vakarykštę treniruotę dar neesu pastebėjus, kaip sakoma - duok laisvę, tai ir nuneš, bet tik ne jis... A kliūtis įveikta, sutalpinam du trumpus tempukus, nors su jo gabaritais tai nelabai įmanoma, bet telpam, pakylam prieš pat B, nekabinam ir prieš C padarom vieną ilgą tempą, ir vėl kylam. Įveikia sistemą be baudos taškų(atsisukusi patikrinau) darom jau staigesnį posūkį, kas bėriui nelabai patiko, taigi pajutau kaip gražiai pakyla eržilo užpakalis. Ramiai išsėdėjusi bausmei paraginu pentinais į priekį, ir šis tikrai gerai išbėgęs ketvirtąją kliūtį peršoka pataikęs į tempus ir tvarkingai susirinkęs kojas. Po šuolio truputi pasiimu žirgą ant savęs, prilaikau ir nuo kojos išlenkiu žirgą, ir gražiu puslankiu įeinam į penktąją kliūtį. Kad ir kaip keista bebūtu pagaliau tokios kliūties neperšokom skersai. Ir vėl šuoliukas ne pats maloniausias, nes eržiliokas gerokai per daug sudirbo užpakaliu. Po kliūties gražiai ir ramiai jojam į lygiagretes. Prieš šuolį vėl prilaikau žirgą, ir šį kartą peršokam tikrai tvarkingai. Vėl posūkiukas, pasikeičiam koją ir užeinam statmeną, tą kurią šokom pačią pirmąją. Dream Catcher gerokai patraukė žemyn, ir kaip visada iš manęs atėmė nemažai pavadžio, bet už tad kliūtį šoko vėl su stačiomis ausytėmis, tik deja netaisyklingai ir per tokias nesąmones kabinom galinėmis kartį... Atsisukdama tiesiog meldžiau, kad ji būtu vietoje... Ir ji buvo vietoje. "Fu..." mintyse, ir jau gerokai per daug atsipalaidavusiai man, Catcher parodė, jog maršrutas dar nebaigtas, ir tai atliko labai meistriškai, mesdamas švelnų ožiuką. Na ką, susigriebiu, į rankas vėl imu pavadį ir pavarau žirgą į priekį, išsukam į paskutiniąją kliūtį ir iš ilgesnės zovados įjojam į ją. Ir kaip visada, paskutinis tempas ilgas ir galingas šuolis, bei nuostabus spyrimasis nuo užpakalio. Kertam finišo liniją ir dar apzovaduojam ratą. Paleidžiu pavadį ir atsistoju ant kilpų, iš tos laimės net apsikabinu aukštai iškeltą ir šlapią žirgo kaklą. Paploju per jį kelis kartus, ir užtvirtintai, bėris net sugugena. Grįžtu į balną ir sustabdau žirgą. - Tikėjausi to iš tavęs, mielasis. Ir taip džiaugsmingai paliekam aikštę...
2011 02 20/Žirgas iškovojo antrąją vietą Chalkidiki žirgyno parodoje "Portretas". + 20 000Lt. 2011 03 01/Žirgas užėmė V vietą parodoje "Maudynės" Aseno žirgyne. 2011 06 18/Žirgas užėmė II vietą Estorilo parodoje "Gražiausias Inventorius".
+ 10 000Lt. 2011 07 25/Žirgas iškovojo pirmąją vietą Chalkidiki "Vasaros Taurės" konkūro varžybose. + 50000Lt.
- Spoiler:
Štai dar vienas startas su bėriu. Dabar mes galime vadintis "pažengusiais", nors tai tik juoką sukelia. Taigi, paskutinį kartą apžingsniuojam aikštelę. Vis paglostau žirgą, kad ir koks Dream būtu neramus. Štai, šiandien antrą kartą pamini mano vardą. Risčia pajudam į aikštę. Apzovaduojam ratuką ir galiausiai sustojam prie teisėjų, pasisveikinam. Suskamba gongas. Štai, kūną ir vėl perveria baimė, bet greit susigriebiu, jog visgi reikia įveikti maršrutą. Kylam į zovadą. Pentinais paraginu bėrį, nes kuo toliau, tuo didesnis slunkius jis darosi... Jau pasukam į trainyką ir startą. Mintyse pakartoju sau: "pasistenkime, prašau...", ir mes pradedam. Galingai atsispiria Catcher nuo galinių ir susirenka priekį, galas taip pat gražiai sudirbo, man tik beliko tvirtai įsikabinti keliais ir laiku paduoti pavadį. Po šuolio pavėluoju sukti žirgą, visgi jis gabaritai gerokai didesni nei Sunis, tad vos pataikom į sistemą ir tai tik pirmos kliūties šuolio metu, ištiesinu žirgą, bet antrąją sušokam tvarkingai. Nusileidžiam ant teisingos kojos ir jojam puslankiu, tada jau pavadžių pagalba suku į trečias lygiagretes. Paraginu žirgą blauzda, bet išlaikau iki galo, imu labiau ant savęs, ir kai eržilas pakylą ištiesiu jam ranką su pavadžiu. Vėl bėris sudirba tvarkingai. Po trečios kliūties paaktyvinu eržilą ir nedarau tos pačios klaidos kaip pirmiau, užsivedu į ketvirtą kliūtį iš truputi toliau. Bet Dreamer gerokai trukteli ir aš galima sakyt vos ne visai paleidžiu pavadį, bet žirgas ištraukia mane, tik po šuolio susirenku viską ir užspaudžiu žirgą blauzda. Pasikeičiam koją, ant posūkio truputi išsilenkiu žirgą ir tvirtai laikydama bėrį blauzdose užvedu į baseiniuką. Išlaikau pavadį, o Dream jau ir taikosi į kurį šoną nusukt, truputi kabinu žirgą pentinais ir šis tik tada pasiryžta šuoliui. Deja kliudom kartį, bet lygtais nemetam. Tiesiog neturėjau laiko atsisukti. Vėl užspaudžiau žirgą ir staigesniu kampu suku į šeštą kliūtį, palydžiu blauzda. Dabar bėris jau tikrai įsismarkavo, vos spėju išsukti, bet tuo pačiu nenustoju ir aktyvinti. Liko dvi kliūtys. Iš pusvolčio užeinam mūrą, pataikom į tempus, eržilas eilinį kart persistengė su galu, po šuolio pasileidom per aikštę ir tik prieš kliūtį prisiimiau žirgą, bet palydėjau blauzda. Tvarkingai peršokom. Po finišo dar nuzovadavom porą metrų ir perėjomn į risčią. Paglostau žirgą, pagiriu. Paliekam aikštelę.
Paskutinį kartą redagavo Miniracing., Pir. 12 19, 2011 10:53 pm. Redaguota 1 kartą | |
|
Miniracing. Įsijaučiantis
Pranešimų skaičius : 57 Join date : 2011-10-25
| Temos pavadinimas: Re: Dream Catcher Tr. 12 28, 2011 9:27 pm | |
| Kaip veterinarė liepė taip ir darau. Ateinu pas Dreamerį su maišu morkyčių. Bėrutis jau stovi ausis pastatęs. - Hi, maži. Paglostau eržilą, ir iškart paduodu saują morkų. - Nepyk, mažiau. Šiandien nedirbsim, tavo šeiminikė jau nusivarė nuo kojų. :dd Paglostau mažių, uždedu gūnią, kad nesušaltu, apžiūriu jo įtartinąją koją. Prie gardo durų paliekų maišelį morkų, gal nebūsi toks ėdrus, neapėsi visų. :d Paduodu dar vieną morkytę, atsisveikinu ir išeinu. | |
|