Miniracing. Įsijaučiantis
Pranešimų skaičius : 57 Join date : 2011-10-25
| Temos pavadinimas: Sandreo(NED) Št. 12 10, 2011 11:51 am | |
| SANDREOSandro Hit x Flemmingh Žirgo veislė : KWPN(Karališkas Olandų Šiltakraujis) Žirgo lytis : Eržilas Žirgo gimimo data : 2002-ų birželio 29-ą (9 metai) Žirgo ūgis : 1,70 centimetrų Žirgo paskirtis : Dvikovė Licencija kergimui : Išduota Hanoverių, Holšteinų, Trakėnų ir KWPN kumelėms kergti.
Mano nuomonė apie šį žirgą prieš metus:Sandreo tai nuostabaus, tvirto sudėjimo ir mielo charakterio žirgo vardas. Ne kiekvienam skirta pažinti tokį žirgą, nes ir pats jis ne daugelį prisileidžia. Eržilas tikras galiūnas, tiek išjodinėjime, tiek konkūre. Šoka žirgas po balnu iki 120cm, gali ir daugiau jeigu tik nori. Išjodinėjime eržilas labai grakštus, aliūras tvirtas ir tikslus. Kaip ir kiekvienas žirgas, tuo labiau eržilas taip ir šis moka parodyti ožiukus. Mėgsta ir pasipriešinti, pasinešioti ir t.t. Bet jei su žirgu elgiamasi griežtai, paimama į ranką jis tikras angelas. Juda tiesiog pasakiškai. Levadose eržilas tikras pasiutėlis duodasi iki nukritimo... Bet paėmus viską kartu, tai yra tiesiog idealus žirgas kurio manau norėtu daugelis.
Šiandieninį mano nuomonė apie šį žirgą:Sandreo... Tiek daug man reiškiantis vardas... Tiek daug patirta, tokie prisiminimai... Myliu šį žirgą ne už jo elgesį, o už tai kaip jis pasikeitė į gerąją pusę. Dabar, manasis bėriukas yra pats nuostabiausias žirgas, vienas iš tų, kurių niekam negalėčiau atiduoti, vienas iš tų neišskiriamųjų. Gal dėl to kad prie jo per daug prisirišau, gal dėl to kad mes kartu esam komanda... Net nežinau kodėl. Šiandieninė mano nuomonė apie jį nedaug kuo ir skiriasi, šis žirgas yra pasakiškas. Iš pirmo žvilgsnio, gal niekuo neįpatingas ir neišsiskiriantis eržilas, bet prisiminus koks jis buvo, dabar jis yra angelas. Gražaus sudėjimo, tvirtų kojų, nugaros, ir galingo sprando savininkas. Turi grakštų aliūrą: tvirtą ir ritmingą risčią, ilgą, bet ritmingą zovadą, lengva išsėdėti balne, ilgas žingsnis. Jojant darbo risčia pradžioj truputėli pasitampo ir pasimaivo, gali pamėtyti ožių, bet ramiai išsėdėjus toliau darbas kaip sviestu pateptas, ramus ir gražus bėgimas, tolygus. Gražiai sukasi voltais, nepalieka užpakalio ir nebėga kaip lenta, žodžiu greit atsipalaiduojantis vaikinas. Mėgstu guminius arba storus žąslus, taip greičiau nusileidžia. :) Konkūre daug nešokdintas. Daugiausiai šokęs 120cm galingume, maršrutas iki 110cm. Daug nereikalaujama, nesinori suvaryti tokio žirgo, nors po kol kas konkūras tai tik svajonės, didžiules viltis kraunam į išjodinėjimą. Į kliūtis žirgas žiūri labai atsainiai, iš vis nemėgsta spalvotų ar kokių neįprastų, bet šoko ir šoks kokias reikės jei raitelis bus tam nusiteikęs. Niekad nestoja ir nenusuka. Išjodinėjime tiesiog angelas. Jei anksčiau vaikinas to nemėgo, tai dabar plaukte plaukia platintoj risčioj, ar ilgoj zovadoj. Dabar nelabai pavyksta piaffe, bet pety vidun ar skersavimą bėga kaip didelis. Niekad neužkanda žąslų, niekad netempia ir daro tik tai kas prašoma, žodžiu per daug nesismarkauja.
Realūs žirgo pasiekimai
- Spoiler:
Der bildschöne Hengst Sandreo ist ein Sohn von Sandro Hit. Sandreo ist ein Hengst mit hoher Reiteignung, sehr viel Klasse und Ausstrahlung. Sein Vater Sandro Hit, ein Weltmeister, holte sich in Deutschland mehrere Titel beim Bundeschampionat. Der populäre Hengst ist auch Vater der Weltmeisterin Poetin. Mutter Prettify brachte u. a. einen Hengst, der zur zweiten Besichtigung bei der KWPN-Körung zugelassen wurde. Sie ist eine Tochter des Flemmingh, der mit dem keur-Status aufgrund der Dressuranlagen seiner Kinder - wie etwa der Grand-Prix-Pferde Krack C und Lingh - ausgezeichnet wurde. Ihr Urgroßvater Zevenster kommt aus der berühmten Dressurlinie von Zini van Wittenstein. Aus diesem Stutenstamm gingen einige M-Dressurpferde hervor. So brachte Urgroßmutter Dreamstar das M-Dressurpferd Kashmir (v. Nimmerdor); sie ist außerdem Großmutter des M-Dressurpferdes Nummer One (v. Amaretto I). Bei der HLP in Ermelo war er eine auffallende Erscheinung wegen seines guten und ausgeglichenen Charakters. Sandreo verfügt über einen sehr guten Trab mit schöner Vorderbeinaktion. Besonders hervorzuheben ist sein herrlicher Galopp. Sandreo ist ein Hengst, dessen Abstammung ganz auf eine Dressur-Leistungszucht ausgerichtet ist. Für Züchter die sich auf marktgerechte Dressurpferde der Spitzenklasse spezialisiert haben, präsentiert sich Sandreo mit seiner außergewöhnlichen Schönheit und Rittigkeit als Hengst der Wahl. Sandreo gewann das Finale und war Sieger beim Hengstwettbewerb 2005 in s`Hertogenbosch unter Hans Peter Minderhout. Sandreo sorgt Jahr für Jahr für Auktions- und Körungsspitzen. 2008 wurde sein erster Sohn, Adamo (Mutter von Pion) gekört und 2009 ist Sandreo Toplieferant bei der KWPN-Hengstkörung in s´Hertogenbosch mit nicht weniger als sechs Söhnen.
Virtualūs žirgo gyvenimo datos:
- Spoiler:
09`11`26` Žirgas atitenka man ir atsikrausto į Fantazijos žirgyną 9`12`25` Žirgas žirgų nominacijose "Gražiausias aliūras" užimė: Risčia: IVvt. Tvarkingiausia risčia Zovada: IIvt. Laisvės zovada. IIIvt. Gražiausia išjodinėjimo zovada. IVvt. rozetė: IIvt. rozetė: + 2 000Lt. IIIvt. rozetė: + 1 000Lt. 09`12`25 Žirgas žirgų nominacijose "Gražiausias aliūras" užimė: IIvt. Gražiausia risčia. IIIvt. gražiausia zovada. IIvt. prizas: + 10 000Lt. IIIvt. prizas: + 7 000Lt. 09`12`31` Žirgas atsikrausto į Estorilo žirgyną 10`02`02` Žirgas persikrausto į privatų Fantazijos žirgyną 10`04`22` Žirgas atsikrausto į Estorilą. 10`05`27` Dalyvavus Estorilo konkūro varžybose gavom rozetę. 10`10`28` Žirgas persikrausto į Reverso žirgą. 10`12`18` Žirgas užėmė IV vietą "Profilio paroda" Reverso žirgyne. 11`06`26` Žirgas persikrausto į Estorilo žirgyną Mano mažojo gyvenimo istorija prasideda kai mes susipažinome...
Taip, būtent taip ir galima tai pavadinti... Susipažinome mes labai netikėtai, labai... Vieną gražią 2009 metų rudens dieną, na ruduo jau ėjo į pabaigą, už lango jau krito kelios snaigės aš išsiruošiau apsižvalgyti kitokiame pasaulyje, ten kur nėra taisyklių kaip joti... Ten visi buvo PROFAI. O man iki to dar buvo labai toli, bet nusprendžiau pasiryžti ir priimti iššūkį. Nusipirksiu rimtą, eržilą, kuris nebus toks kaip mano visi, nebus toks meilutis ir mano išauklėtas iš mažų dienų, nusipirksiu tokį, kokio troškau visą gyvenimą... Rimtą... Ir aš nuvažiavau į tokias arklides kur stovėjo toks žirgas kaip Moorlands Totilas, deja jo niekas nesiteikė man parduoti, bet akis krito tik į sartukus, pro juodbėrius ar bėrius praėjau kaip pro tuščius gardus, net nepažiūrėjau į vidų, bet pro vieną negalėjau praeiti, tai buvo neįmanoma... Kaip gali neatkreipti dėmesio į eržilą, kuris žūt būt veržiasi pro gardo grotas, nesvarbu jog gali iškišti tik galvą, vis tiek kala iš priekinių į grotas, visiems kanda ir stoja piestais pro mažytį langelį... Kaip galima praeiti pro tokį žirgą? Nebent gerokai atsitraukti... Bet manęs tai neišgąsdino, aš ėjau tiesiai prie jo, ir nesvarbu jog arklininkas čiupęs mane už rankos ir bandęs mane sulaikyti, jam tai nepavyko. Atsistojau akis į akį su tuo milžinu... Gražiu raumeningu eržilu. Deja, jam iš priekinės kojos ties kelėnu bėgo kraujas, kanopa buvo įskelta, kakta pradrėksta, bet manęs tai neatbaidė, aš troškau jo... Troškau tokio patrakelio, kuris nervuotu mane kasdien ir neduotu ramybės, neleistu atsitraukti nuo jo nė sekundei... Norėjau jo, ir pasakiau sau, pasiryžau! Ir štai. Garsus kanopų bildėjimas, šūksniai ir kas tik dar nepasigirdo mano žirgyne, tuo metu jis dar vadinosi Fantazija, dabar jo jau seniai nėra. O tie prisiminimai kai manasis eržilas ėjo piestais arklidėse, kai vedžiau jį į gardą, o šis stojosi piestu ir prasiskėlė galvą. Daug gražių prisiminimų. Bet kai pagaliau įvedžiau jį į gardą, į jo naujuosius namus pažiūrėjau į jo meilės kupinas akis ir pasakiau ne tiek jam, kiek sau: " Bėriau, nuo šiol čia tavo namai... Gal ne amžinai, gal ne visada čia, bet ten kur būsiu aš, ten būsi ir tu... Žinok kad nuo šiol mes būsim kartu... Gal ne amžinai, bet kad iki galo, tai tikrai... " Ir aš tesiu savo pažadą. Greitai bus metai kaip mes kartu, ir dar net nekilo abejonės jog mes galim skirtis... Ir sunkus buvo darbas man su juo, oi vargau su šituo žvėriu... Kaip dabar atsimenu, atsivedu Sandreo į maniežą, kartu su manim buvo mano draugė Horna, jojo savąjį žirgelį, o aš atsivedžiau pasivaikyti eržilą. Bet kur tau. Tik jis pajuto smėliuką po kojom, tuoj pat sulaukiau piesto, dėkui dievui spėjau pasitraukti, nes spėju būčiau gavus gražų spyrį į galvą... Deja, jau buvo per sunku jį suvaldyti... Kartais tiesiog pritrūkdavo kantrybės su juo, atrodė jog padariau klaidą jį pirkdama... Vieną kartą atsivedžiau jį į maniežą, ir vėl tie patys bajeriai, tuoj pat jį nubalnojau, ir paleidau, o šis paėmė ir nubėgo ožiais, o aš susmukau prie sienelės ir pravirkau... Tik staiga net pakraupau iš baimės... Ji grįžo pas mane, prisileitė su savo snukučiu prie manęs, ir švelniai lyžtelėjo veidą, paskui rankas, tada aš atsistojau ir supratau jog jis nuostabus. Tą dieną buvo pirmas kartas kai jojau jį. Ir nuo tada pasitikiu tuo žirgu kaip niekuo kitu. Jo pasikeitimas į gerąją pusę įvyko labai staiga. Vieną dieną jis lyg velnių priėdęs, o kitą, jis jau angelas... Liko toks iki šiol... Dar nė karto nekritau nuo šito gražuolio, dar nė karto jis neištraukė iš manęs kordos... Dabar jis man viskas... Dabar jis mano gyvenimas. Kartu mes startuojam ir varžybose, ir jau ne vieną kartą startavom, jau net ne debiutantai mes... Mes jau patyria, mus jau žino visi... Kai pristatomas jis ir aš, visi supranta, jog tai mūsų šlovės akimirka, ir ji mum svarbi kaip niekas kitas... Ir visi mus gerbia už tą ištikimybę. Tau mano bėriuk, aš dabar atiduočiau visą save, Tau mano nuostabusis beveik visas mano gyvenimas, kantrybė, šalti nervai ir meilė... Dabar visi šitie dalykai priklauso Tau! :* | |
|
Paulla. Veterinarė
Pranešimų skaičius : 50 Join date : 2011-09-01 Age : 27
| Temos pavadinimas: Re: Sandreo(NED) Tr. 12 28, 2011 3:28 pm | |
| VETERINARĖS APSILANKYMAS:
Profilaktinė apžiūra - žirgas sveikas. Suduoti skiepai nuo visų plintančių ligų; Žirgui suduoti vaistai nuo kirmėlių.
Veterinarė - Paulla.
REKOMENDACIJOS:
- Spoiler:
Maisto, maisto ir dar kartą maisto, nes vos manęs nesugraužė. :D O jei rimčiau tai dirbkite su nugara, vaikyk per karteles ir darykite įvairiausis pratymus kokie tik šaus į galvą dėl nugaros, o kol nesustiprės nugara jojant dėk po balnų paaukštinimą ar kokį avikailį, nes šiek tiek jautresnė nugara pasidarius.
| |
|